Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ούτε να εισπράξει δεν μπορεί ο Σαμαράς...


Ο Σαμαράς δεν μπορεί ούτε να... εισπράξει

Ο κ. Σαμαράς μετέβη στο Μιλάνο όπου οι 28 ηγέτες της Ευρώπης είχαν συνάντηση για την ανεργία των νέων. Ο κ. Σαμαράς πήγε ως πρωταθλητής. Η χώρα του, η Ελλάδα, κατέχει την πρώτη θέση στην ανεργία των νέων με ποσοστό 60%. Ταυτόχρονα....
ο κ. Σαμαράς πήγε ως πρωταθλητής και σε μια δεύτερη καταγραφή. Η χώρα του, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που από τα εγκεκριμένα κονδύλια των 9 δισ. ευρώ για την νεανική ανεργία δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ επιδότηση.

Με αφορμή την σοκαριστική αυτή αλήθεια, που περιγράφει την απόλυτη ανικανότητα και αυτής της κυβέρνησης, επιτρέψτε μου να σας περιγράψω σήμερα την Ελλάδα του Σαμαρά. Μια Ελλάδα που βουλιάζει μέσα στο ψεύδος :

1. Η Ελλάδα κατέθεσε τον σχετικό φάκελο για να μπεί στα προγράμματα επιδότησης της νεανικής ανεργίας την... ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ που έληγε η προθεσμία.

2. Ο φάκελος κατετέθη για να κατατεθεί! Δεν ήταν πλήρης δικαιολογητικών με αποτέλεσμα οι Βρυξέλλες να τον επιστρέψουν και μια και δυο φορές (κ.ο.κ.) γιατί είναι μονίμως ελλιπής.

3. Όσο καιρό η Ελλάδα του Σαμαρά στέλνει άδειους φακέλους στις Βρυξέλλες, η Ιταλία εισέπραξε 600 εκατ. ευρώ και η Ισπανία 400 εκατ. (και συνεχίζουν).

Ποια είναι η Νέα Ελλάδα του Σαμαρά; Είναι η παλιά Ελλάδα που εξακολουθεί να χάνει το ΕΣΠΑ, που δεν προλαβαίνει να εισπράξει ούτε αυτά που δικαιούται, που πληρώνει πρόστιμα εκατομμυρίων λόγω ανεπάρκειας.

Ποια είναι η Νεα Ελλάδα του Σαμαρά; Είναι η Ελλάδα που περιγράφεται από πλήθος κωμικών προσώπων του τίποτα που κατέχουν υπουργικές θέσεις, είναι η Ελλάδα του φαύλου κομματισμού, των προσλήψεων ημετέρων. Είναι μια Ελλάδα που και αυτή η κυβέρνηση την κρατά αλυσοδεμένη να μην αναπνεύσει.

Κάθε φορά που ακούτε τον Σαμαρά να μιλά για την απογείωση της χώρας να θυμάστε : Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να πάρει ούτε τις επιδοτήσεις των ανέργων... Τι ακριβώς απογειώνει 30 μήνες τώρα;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...