Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σκοπιανοί, Σλάβοι, Αλβανοί ή Έλληνες; Αποφασίστε…


Να ξεκαθαρίσουν την καταγωγή τους και οι υπόλοιποι, όπως οι αλβανικής καταγωγής.
Ενοχλήθηκε λοιπόν η κυβέρνηση της ...
γειτονικής χώρας από την αναφορά που έκανε περί Σλάβων ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, σε ακρόασή του στην αμερικανική Γερουσία.


Μάλιστα το υπουργείο των εξωτερικών των Σκοπίων προέβη σε διάβημα προς την πρεσβεία των ΗΠΑ με το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «εκφράσθηκε η δυσαρέσκεια σχετικά με την ακατάλληλη χρήση του όρου "Σλάβοι" για τον μακεδονικό πληθυσμό στη Δημοκρατία της Μακεδονίας από τη μεριά του νεοδιορισθέντος πρέσβη των ΗΠΑ Τζες Μπέιλι στην ακρόασή του στην αμερικανική Γερουσία στις 17 Σεπτεμβρίου 2014».

Μετά ταύτα και με δεδομένη την αντιπαλότητα που χρόνια υποβόσκει μεταξύ των πληθυσμών της γειτονικής χώρας, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουν την καταγωγή τους και οι υπόλοιποι, όπως ακριβώς το έπραξαν οι αλβανικής καταγωγής.

Διότι και Αλβανοί υπάρχουν και Βούλγαροι και Σέρβοι και Έλληνες και Ρομά και …συνονθύλευμα. Ένα μωσαϊκό λαών που η σημερινή ηγεσία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να τους προσδώσει με το ζόρι μακεδονική ταυτότητα. Μακεδονική ταυτότητα στα σλάβικα δεν υπάρχει. Το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά όσοι το καλλιεργούν.

Αν ορισμένοι με κάθε τρόπο επιθυμούν να λέγονται «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο Μακεδονισμός, ιστορικά και επιστημονικά αποδεδειγμένα, είναι ταυτόσημος με την Ελλάδα. Το μαρτυρούν εξάλλου τα περίφημα ευρήματα που με υπερηφάνεια εκθέτουν στο αρχαιολογικό μνημείο των Σκοπίων όπου όλες οι επιγραφές είναι στην ελληνική γραφή. Ούτε ένα στη σλάβικη.

Επομένως, τα ζητήματα είναι ξεκάθαρα. Οι Σέρβοι στο βορρά. Οι Αλβανοί στα δυτικά. Οι Βούλγαροι στα ανατολικά και οι ελληνικής καταγωγής στο νότο. Στην πόλη των Σκοπιών κυρίως οι απόγονοι των ελληνικής καταγωγής πολιτών, που μετά τον εμφύλιο βρήκαν καταφύγιο στη γειτονική χώρα. Αυτή είναι με απλά λόγια η αλήθεια. Οι τελευταίοι μεγάλωσαν με το μίσος κατά της Ελλάδας. Γενίτσαροι. Αυτό καλλιεργούν και ονειρεύονται μια μέρα να δουν τα σημερινά Σκόπια να συναποτελούν μια ενιαία χώρα με την «Μακεδονία του Αιγαίου» και την «Μακεδονία του Πιρίν». Όνειρα θερινής νυκτός. Τις προάλλες μάλιστα ο πρώην υπουργός των εξωτερικών και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων πήρε τη σημαία με το αστέρι της Βεργίνας, ανέβηκε με την παρέα του στον Όλυμπο, αφού πρώτα απόλαυσε το μπάνιο του στην παραλία του Λιτοχώρου, φωτογραφήθηκε και γύρισε στην πατρίδα του ως ο κατακτητής της Μακεδονίας.

Ρώτησα κάποτε έναν από αυτούς:
- Πώς γίνεται να λες είμαι Μακεδόνας και όχι Έλληνας;
Απάντηση δεν πήρα, είχα όμως την ευκαιρία να απολαύσω μαζί του ένα εξαίσιο γεύμα και υπέροχο κρασί στο κέντρο των Σκοπίων.

Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...