Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Russia Today: Αποσύρονται οι ισλαμιστές από το Κομπανί....


Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT που επικαλείται πληροφορίες από Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά, οι ισλαμιστές της ISIS αποσύρονται από το Κομπan;I της Συρίας.


Όπως αναφέρει το πρακτορείο, διοικητής των Πεσμεργκά δήλωσε ότι μεγάλος αριθμός εξτρεμιστών αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας έπειτα από εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Σύμφωνα με τον διοικητή οι Πεσμεργκά «καθαρίζουν την περιοχή», ενώ αναφέρεται πως οι φανατικοί ισλαμιστές άφησαν πίσω τους καμικάζι που κρύβονται σε συντρίμμια σε όλη την πόλη.
«Ακούμε ακόμα πυροβολισμούς και εκρήξεις από το Κομπανί», ανέφερε ο ανταποκριτής του δικτύου, Μουράντ Γκαζντιέφ που βρίσκεται σε σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.
Παρόλα αυτά καμία επίσημη ανακοίνωση από τους Πεσμεργκά δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, τη στιγμή που πληροφορίες επισημαίνουν πως η πόλη δεν είναι στο σύνολό της ασφαλής. Όλα αυτά, ενώ μέχρι πρότινος το Κομπανί θεωρείτο ότι θα πέσει ολοκληρωτικά στα χέρια των εξτρεμιστών καθώς ήλεγχαν μεγάλο μέρος της πόλης.


http://www.defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...