Στα 120 δισ ευρώ περίπου, αντί των 90 δις ευρώ που είχαν αναφέρει νωρίτερα, αναμένεται να είναι η επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με διαρροές από την Ευρώπη. Το πρόγραμμα στήριξης θα προβλέπει ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ θα συνεισφέρουν 60 δις ευρώ αντί για 30 δις που είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα, η Ελλάδα θα συνεισφέρει 30 δις ευρώ περίπου από τα έσοδα που θα αντλήσει από τις ιδιωτικοποιήσεις, όσο και οι ιδιώτες επενδυτές, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό πακέτο στα 120 δις ευρώ. Τα παραπάνω ποσά δεν συμπεριλαμβάνουν τα υπόλοιπα 57 δις του τρέχοντος δανειακού προγράμματος, που θα συνεχίσουν να καταβάλλονται παράλληλα με το νέο πρόγραμμα.
Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση εξασφάλισε όπως φαίνεται την έγκριση του γερμανικού Κοινοβουλίου για την εκταμίευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα. «Πρόκειται για το μέλλον της νομισματικής ένωσης, πιθανώς για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης και επίσης για το μέλλον της γερμανικής οικονομίας», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης Χανς Μίχελμπαχ που μετέχει στην Οικονομική Επιτροπή του Κοινοβουλίου. «Πρέπει να βλέπουμε πάντα το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μια ενέργεια ή μια παράλειψη και εν προκειμένω οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες και μέσω ενός φαινομένου ντόμινο η μετακύλιση του προβλήματος στις τράπεζες μας είναι μεγάλοι», εξήγησε ο Μίχελμπαχ.
Αύριο το ελληνικό ζήτημα θα τεθεί στην ολομέλεια της Μπούντεσρατ (Κάτω Βουλή). «Πρόκειται για μια σαφή αναγνώριση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών μας. Αυτό σημαίνει ότι θα δείξουμε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά θα συνδέσουμε την αλληλεγγύη αυτή με σαφείς όρους», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ελευθέρων Δημοκρατών στη Μπούντεσρατ Ράινερ Μπρούντερλε.