Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡOΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΟΧΗ....


Γράφει ο Alex Synodinos
Παλαιότερα, όταν η σχολή του Σουρεαλισμού βρισκόταν στην άνοδο της, ένας μεγάλος καλλιτέχνης και δάσκαλος της (δυστυχώς το όνομα του μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή) είχε ερωτηθεί εάν προτίθεται να διδάξει Σουρεαλισμό στην Ελλάδα. Η απάντηση του ήταν πως η Ελλάδα είναι εκ φύσεως σουρεαλιστική χώρα και δεν έχει τίποτα να διδάξει περί Σουρεαλισμού σε αυτή.
Το παραπάνω περιστατικο έγινε αρχές του 20ου αιώνα. Στις αρχές του 21ου αιώνα γινόμαστε πλέον και επίσημα η χώρα του Υπαρκτου Σουρεαλισμού.


Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά...



Καταρχήν, το ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει, εάν όχι σε μερικές μέρες, τότε σε μερικούς μήνες, εάν όχι σε μερικούς μήνες, σε 1 χρόνο, αλλά κυβέρνηση θα γίνει. Ακόμα και αν συμβεί το απίθανο και ξαναβγει η ΝΔ πόσο λέτε να κρατήσει το ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας;



Κατά δεύτερο λόγο, το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αποτελεί τη φυσική εξέλιξη της πλήρους ιδεολογικής κυριαρχίας που απολαμβάνει στην Ελλάδα το είδος της Αριστεράς που εκπροσωπεί το κόμμα αυτό. Πρόκειται για μια πολιτική ιδιομορφία της Ελλάδος που άρχισε με τη μεταπολίτευση, γιγαντώθηκε με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1982 και παγιοποιήθηκε πλήρως επί Σημίτη. Όταν ένας πολιτικός χώρος κυριαρχεί πλήρως εδώ και κοντά 30 χρόνια στην εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, στον πολιτισμό και γενικά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, είναι αδύνατο να μην καταλάβει κάποτε και την εξουσία.


Μη νομίζετε βέβαια πως το ΣΥΡΙΖΑ προοριζόταν εξ αρχής να γίνει και επίσημη κυβέρνηση της χώρας. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, ήταν μάλλον ένα ατύχημα στο γενικότερο σχεδιασμό, μια περίεργη στροφή της ιστορίας, μη προβλεπόμενη, αλλά όχι και ανεπιθύμητη. Το ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτικός χώρος που εκπροσωπεί, αυτή η απίθανη χοάνη βαθύπλουτων ακροαριστερών, εξαρχειωτών μπαχαλάκηδων, κάθε είδους πρακτόρων, ατόμων "εναλλακτικής" σεξουαλικότητας, παραφρόνων, ανθελλήνων, μηδενιστών κ.λπ υπήρχε μέχρι τώρα για να δίνει το ιδεολογικό στίγμα στην Ελλάδα και όχι για να κυβερνήσει, είτε ποσοστιαία βρισκόταν στο 2% (που είναι και το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που ασπάζεται τις ιδέες του κόμματος αυτού), είτε στο 20%. Και να θυμάστε πάντα το εξής: όταν ελέγχεις τα ΜΜΕ, την ακαδημία και τον πολιτισμό, όταν είσαι σε θέση να επιβάλεις τα όρια του δημοσίου λόγου, τότε το πόσους βουλευτές έχεις και πόσα υπουργεία ελέγχεις, έχει μικρή σημασία.




Ο μπουρλοτιέρης των Αθηνών. Για να σας τον θυμησω...

Πρακτικά λοιπόν το ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούσε ιδεολογικά και επί ΠΑΣΟΚ και επι ΝΔ. Αυτό που θα αλλάξει τώρα σε κυβερνητικό επίπεδο θα είναι απλά το εξής: ο πολιτικός χώρος που εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα πίεζε τη ΝΔ και έπειθε το πάντα πρόθυμο ΠΑΣΟΚ να φέρει τους νόμους που αυτό επιθυμεί ή να μεταλλάξει άλλους προς το συμφέρον της ιδεολογίας του. Τα υπουργεία όμως βρίσκονταν ακόμα σε χέρια μη-ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, κρατιόταν δηλαδή ακόμα ένα φύλλο συκής νομιμότητας και λογικής για το καθεστώς. Για παράδειγμα, ακόμα και επί Πάκη ο ρόλος της αστυνομίας ήταν να σταματήσει το κάψιμο της Αθήνας το 2008. Δεν το έκανε μεν, αλλά η αντίληψη των κυβερνώντων ήταν έστω και στα λόγια αυτή. Μια αστυνομία που θα λαμβάνει εντολές από τον Κουράκη ή τον Στρατούλη ποιος λέτε να είναι ο ρόλος της;


Δεν έχω να σας κάνω ακριβείς προβλέψεις για το τι θα κάνει το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω και κατά πόσο το παλαιότερο άρθρο μου με θέμα το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσια περιγράφει το τι θα επακολουθήσει. Βλέπετε για τον χαμηλής έντασης εμφύλιο που διέβλεπα πως θα ξεκινήσει, χρειάζονται δύο παρατάξεις και δεν νομίζω πως πλέον ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας σκοπεύουν να αντιδράσουν στη διάλυση τους. Θα δεχθούν τον "εκδημοκρατισμό" και την αποψίλωση τους χωρίς κάποια αντίδραση. Τα αξιόμαχα στελέχη που μπορούν να αναζητήσουν δουλειά αλλού, θα μεταναστεύσουν, τα μη αξιόμαχα θα γίνουν ταξιτζήδες, σεκιουριτάδες, θα ανοίξουν φούρνους κ.λπ.


Το ερώτημα όμως παραμένει, έχουμε πραγματικά αντιληφθεί τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;


Ας σας φέρω μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε τι έρχεται. Ας υποθέσουμε πως κάποιος ΣΥΡΙΖΑιος τραυματίζεται ενώ έχει πάει να εκφράσει το "δημοκρατικό του δικαίωμα" να κάψει κάποιο γραφείο της Χρυσής Αυγής (εάν δεν έχουν καεί όλα την πρώτη εβδομάδα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ). Τα ΜΜΕ αρχίζουν να μιλούν για ακροδεξιά βια. Ως αποτέλεσμα οι γνωστοί εξαρχειώτες μπαχαλάκηδες κατεβαινουν και καίνε την Ερμου, καίνε και τα υπόλοιπα γραφεία της Χρυσής Αυγής ή και της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα και υπουργός δημόσιας τάξης (επί ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο προφανώς θα αλλάξει όνομα) είναι κάποιος από τους προαναφερθέντες. Τι εντολή λετε να δώσει στα αστυνομικά όργανα; Να συλλάβουν τους μπαχαλάκηδες, τους ίδιους που εδώ και δεκαετίες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται σε δίκες και στα κανάλια;



Το ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς θα ανοίξει τελείως τα σύνορα και στην Ελλάδα θα έρθουν κατά πάσα πιθανότητα εκατομμύρια ασιατών και αφρικανών μεταναστών. Παρά την όλη καλή διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να εξυπηρετήσει "όλης της γης τους κολασμένους", η ανθρωπιστική κρίση είναι αδύνατο να αποφευχθεί. Οι μετανάστες που τους υποσχέθηκαν τη γη της επαγγελίας δεν μπορούν παρά να καταφύγουν στο μικροέγκλημα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Δημιουργούνται λοιπόν γενικευμένες συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και γηγενών Ελλήνων, έχουμε αυτοδικίες, βίαια επεισόδια κ.λπ. Ας υποθέσουμε τώρα πως υπουργός δικαιοσύνης είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι στρατιές των αριστερών δικηγόρων εξηγούν στους κατηγορουμένους μετανάστες πως κατηγορώντας τα θύματα τους για ρατσισμό έχουν τη δυνατότητα να γείρουν την πλάστιγγα προς το μέρος τους στις δίκες. Εσείς τι λέτε να ενδιαφέρει τους ΣΥΡΙΖΑιους πολιτικούς προιστάμενους της δικαιοσύνης, να προασπίσουν την περιουσία και τη ζωή των Ελλήνων ή να κατατροπώσουν το "ρατσιστικό αυγό του φιδιού" που ελοχεύει εντός κάθε Έλληνα (όπως μας λέει και η Antifa);


Και μη μου πείτε πως η δικαιοσύνη είναι ανεξαρτητη διότι θα αρχίσουμε να καγχάζουμε όλοι μαζί.


Τα παραπάνω είναι λίγα από τα κωμικοτραγικά που θα συμβούν στη χώρα από την ερχόμενη εβδομάδα.




Ο Μεσσίας, Ελλάδος και Ευρώπης...

Αλλά τι θα κάνει το ΣΥΡΙΖΑ με το μνημόνιο, το ΕΝΦΙΑ, τους απολυμένους της ΕΡΤ, την περιβόητη ανάπτυξη, την ευρωζώνη και το ευρώ; Δεν ξέρω να σας πω, το πιθανότερο είναι πως και οι ίδιοι δεν ξέρουν και πρακτικά δεν δείχνουν και να συμφωνούν και μεταξύ τους. Θα σας πω όμως τι γίνεται όπου κυριαρχούν αριστερές κυβερνήσεις. Η διαδικασία έχει ως εξής: το κράτος κρατικοποιεί- "εθνικοποιεί" τα πάντα, βάζει βαρύτατη φορολογία και έτσι καταλήγει να πάρει όλη την ιδιωτική περιουσία στα χέρια του. Εν συνεχεία φαληρεί και ξεπουλάει για ψίχουλα στο κεφάλαιο όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία που έχει μαζέψει από τους πολίτες. Μην ξεχνάτε, η αριστερά ήταν και είναι το τελειότερο κόλπο της πλουτοκρατίας.




Αυτό όμως που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι τι θα γίνει στη μετά-ΣΥΡΙΖΑ εποχή της χώρας.


Θεωρώ πως είναι αρκετά πιθανό μετά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με την προϋπόθεση πως η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και κυρίως το Ισραηλ επιθυμούν να υφίσταται η Ελλάδα ως κρατική οντότητα, να δούμε κάποια κυβέρνηση με δεξιό προσωπείο, στιβαρή δομή και ακόμα και με κάποιες δεξιές πολιτικές. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να βάλει τάξη στο χάος με μόνο στόχο να διατηρηθεί η πολιτική ονότητα που λέγεται ελληνικό κράτος. Μην χαίρεστε, δεν θα την ενδιαφέρει η διατήρηση του ελληνικού έθνους, απλά του κράτους. Η κυβέρνηση αυτή θα έχει επιφανειακά χαρακτηριστικά δεξιάς κυβέρνησης, μπορεί να έχει και αρκετά ένστολα στελέχη και αυτό θα την κάνει αρεστή σε αρκετούς αφελείς δεξιούς. Ενδέχεται να μαζέψει τα αμάζευτα, αλλά δεν θα το κάνει για χάρη του ελληνικού έθνους, απλά μόνο επειδή το Ισραήλ χρειάζεται έναν περαιτέρω πόλο πίεσης της Τουρκίας και γιατί κανέναν δεν συμφέρει η εξ ολοκλήρου κατάρρευση του νεοελληνικού κράτους.

Ποιος θα ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης; Χρειάζεται να είναι σοβαρός, σχετικά νέος, με μόρφωση (κατά προτίμηση από το αμερικάνικο κολλέγιο) και να δείχνει, αλλά και να είναι υπεύθυνος και ικανός. Η ιστορία δείχνει πως οι μετανοημένοι πρώην δεξιοί είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για αυτές τις δουλείες, έχουν προσόντα αλλά έχουν αφήσει και πίσω το "ακραίο" παρελθόν τους. Βλέπετε τα άτομα του συστήματος είναι κυρίως ηλίθιοι ή απατεώνες, ικανούς το σύστημα βρίσκει μόνο από τους "ακραίους" αφού πρώτα τους μεταλλάξει. Τέτοιο στέλεχος στο πολιτικό σκηνικό υπάρχει μόνο ένα. Τον μαντέψατε; Θα σας βοηθήσω λίγο, το επίθετο του ξεκινά από ‘Β’ και τελειώνει σε ‘ορίδης’.

theodotus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...