Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Με κλεμμένα χαρτιά νομιμοποιούν 70.000 λαθρομετανάστες...!




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
Στοιχεία - σοκ για την κλοπή 70.000 (για την ακρίβεια 72.980) δημοσίων εγγράφων που νομιμοποιούν λαθρομετανάστες κατέθεσε χθες στη Βουλή η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη.
Τα περισσότερα αφορούν χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής, κάτι που σημαίνει ότι όποιοι αλλογενείς τα προμηθεύτηκαν μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, δηλαδή νόμιμα επιδεικνύοντας το σχετικό έντυπο σε κάθε έλεγχο.
Η κ. Τζάκρη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών
του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και Αδωνι Γεωργιάδη, παραδέχτηκε το μέγεθος του προβλήματος, επέρριψε όμως τις ευθύνες στους δημάρχους που δεν δηλώνουν τα κλαπέντα έγγραφα, ενώ άφησε υπόνοιες για ύπαρξη κυκλώματος νομιμοποίησης αλλοδαπών από δημοτικούς υπαλλήλους.

Ξέχασε, όμως, ν’ αναφέρει ότι η χώρα μας έπρεπε εδώ και καιρό να προχωρήσει στη ψηφιακή μορφή της αδειών διαμονής με βάση τον κανονισμό 380/08 της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρόκειται για μια συμβατική υποχρέωσή μας που θα εξαφάνιζε μονομιάς το φαινόμενο των χιλιάδων πλαστών ή κλεμμένων νομιμοποιητικών εγγράφων αφού στο νέο ηλεκτρονικό έντυπο θα συμπεριλαμβάνονται και βιομετρικά στοιχεία (ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα) που θα καθιστούν σχεδόν αδύνατη την παραποίησή τους.
Συνολικά έχουν κλαπεί ή απολεσθεί:
- 25.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με πλήρη δικαιολογητικά (τύπου Α).
- 11.711 έντυπα βεβαιώσεων για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με ελλιπή δικαιολογητικά (τύπου Β).
- 29.959 έντυπα αδειών διαμονής ενιαίου τύπου (βινιέτες).
- 2.880 έντυπα δελτίων διαμονής μελών οικογένειας Ελληνα ή πολίτη της Ε.Ε.
- 2.719 έντυπα δελτίων μόνιμης διαμονής μελών οικογένειας Ελληνα ή πολίτη της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την υφυπουργό Εσωτερικών μεγάλος αριθμός των κλαπέντων εντύπων οφείλεται στις δύο διαρρήξεις που έγιναν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και στο Τμήμα Μετανάστευσης της πρώην Νομαρχίας Εβρου...
Από "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ"
Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...