Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Κρίµα τέτοιο µυαλό να πάει φυλακή...


Ο δεκαοκτάχρονος χάκερ (δεξιά) από τον Αγιο Δηµήτριο που συνελήφθη για επίθεση ακόµα και  στις ιστοσελίδες του FBI, οδηγείται για να απολογηθεί στην ανακρίτρια  Ελεύθερος µε περιοριστικούς όρους ο χάκερ που είχε µια απάντηση για όλα στην απολογία του...


Μια απάντηση για όλα όσα του καταλογίζονται είχε χθες ενώπιον του ανακριτή ο 18χρονος χάκερ - σταρ. Εφθασε στην Ευελπίδωνµε περιπολικό και χειροπέδες, έφυγε όµως χαµογελαστός κι ελεύθερος να γυρίσει στον διαδικτυακό του κόσµο, έστω και µε περιοριστικούς όρους.

Η δικογραφία πουέχει σχηµατισθεί εις βάρος του δεν περιλαµβάνει τις κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑκαι της Γαλλίας, ενώαναµένεται συµπληρωµατική και από τις ελληνικές αρχές που θα προκύψειαπό τον εργαστηριακό έλεγχο τωνυπολογιστών του 18χρονου.

Παρά τις χειροπέδες, πάντως, ο νεαρός κατηγορούµενοςδεν είχε τη συνήθη αντιµετώπιση συλληφθέντων από τους αστυνοµικούς που τονσυνόδευανκαι ήτανφιλικοί απέναντί του: άλλωστε όσοι υπηρετούν στη δίωξηηλεκτρονικού εγκλήµατος µοιράζονται το πάθος του για τους υπολογιστές και του αναγνωρίζουνότι είναι διάνοια στο είδος.

Με τηνίδια συµπάθειαµάλιστα αντιµετωπίσθηκε καιαπό όσους βρέθηκαν απέναντί τουστην Ευελπίδων. «Είναι κρίµαένα τέτοιο µυαλό να πάει φυλακή», σχολίαζαν. Αυτή τηνάποψη συµµερίστηκαν ανακρίτριακαι εισαγγελέας που σταθµίζονταςτο νεαρό της ηλικίας του κατηγορούµενου, την προσωπικότητά του και τη βαρύτητα των αδικηµάτων που περιλαµβάνει το κατηγορητήριο αποφάσισαν να µην τον προφυλακίσουν. Τον άφησαν ελεύθερο µεπεριοριστικούς όρους, πληρωµή εγγύησης 5.000

ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εµφάνιση δύο φορές κάθε µήνα στο αστυνοµικό τµήµα της περιοχής του.

Ο νεαρός πάντως έδωσε πειστικές απαντήσεις για να αντικρούσει τις κατηγορίες τηςΑστυνοµίας. Σύµφωνα µε πληροφορίες απολογούµενος ισχυρίστηκε :

Για τις κάρτες που βρέθηκαν σπίτι του: ∆εν ήταν πιστωτικές, αλλά κάρτες για διαδικτυακές συναλλαγές που είχε νόµιµα στην κατοχή του.

Για τα όπλα: Τα είχε γιατί ασχολείται µε τησκοποβολή, ενώ προσκόµισε και σχετικέςαποδείξεις αγοράς τους.

Για την αντιασφυξιογόνο µάσκα: Τη χρησιµοποιούσε για να µην εισπνέει τα χηµικάαπό τα χρώµατα και τις άλλες επικίνδυνες ουσίες όταν έκανε γκράφιτι. Για τη βόµβα: Την είχε κατασκευάσει µε πυρίτιδα από οκτώ φυσίγγια για τιςγιορτές του Πάσχα και όχι να τηχρησιµοποιήσει γιααξιόποινη ενέργεια.

Ο ίδιος δενθέλησε να µιλήσει για όσα του αποδίδονται, αλλάκαι οι συνήγοροί του στην εύλογη ερώτηση για τη στάσητου νεαρού εντολέα τους σχετικά µετις ηλεκτρονικές επιθέσειςπεριορίστηκαν να απαντήσουν ότι τις αρνείται, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτοµέρειες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...