Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

"Αγάπη μου, ξενέρωσα μαζί σου, πάω Μύκονο με τον γκόμενο!"


Το χειρότερο επάγγελμα μετά από αυτό του δημοσιογράφου, είναι του επικοινωνιολόγου.
Οι οποίοι επικοινωνιολόγοι βέβαια, είναι αρκετά επιτυχημένοι κάποιες εποχές και "ανύπαρκτοι" κάποιες άλλες.
Στην παρούσα εποχή, είναι κάπου ενδιάμεσα.
Διαβάζω σε πολλές εφημερίδες, για τις προσπάθειες του Βενιζέλου να συμμαζέψει τα....
ασυμμάζευτα! Καμένη γη, λένε, παρέλαβε από τον Παπακωνσταντίνου και προσπαθεί να τα φέρει βόλτα και άλλα τέτοια που σε κάνουν να αναρωτιέσαι, μα καλά. Άλλος πρωθυπουργός κι άλλη κυβέρνηση ήταν μέχρι πριν μια εβδομάδα;
Επικοινωνιακό παιχνίδι. Το ακούμε συνέχεια. Επικοινωνία, όχι όμως με την αυτή καθαυτή έννοια της λέξης, αλλά συνυφασμένη με το ψέμα.
Και την έχουμε βάλει τόσο πολύ στην ζωή μας, που θεωρούμε αυτονόητο ότι αυτό είναι το σωστό.
Ιδιαίτερα στην πολιτική, τα... επικοινωνιακά τερτίπια, τα επικοινωνιακά τρικ, το επικοινωνιακό παιχνίδι, "παίζει" καθημερινά.
Με λίγα λόγια ζούμε μέσα στο ψέμα. Την αλήθεια δυστυχώς την μαθαίνουμε σαν τους κερατάδες τελευταίοι, όταν πια ακούμε ότι έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού και πρέπει να κάνουμε θυσίες για να σωθούμε.
Ακόμη και το χρηματιστήριο πια, στηρίζεται σε πληροφορίες και επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια, που ανεβοκατεβάζουν τις μετοχές.
Παιχνίδια.
Όλοι μας είναι αλήθεια κρύβουμε μέσα μας ένα παιδί. Μα τα παιχνίδια αυτά που παίζουν οι μεγάλοι, είναι επικίνδυνα.
Είναι πράγματι, τόσο σκληρή η αλήθεια, που είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει το αντίδοτο της επικοινωνίας για να μας πλασάρουν με ωραίο τρόπο την πραγματικότητα;
Δηλαδή όταν ο Γαλλιλαίος ανακάλυψε ότι η Γη είναι στρογγυλή δεν έπρεπε να πει την αλήθεια κι αφού κινδύνεψε να καεί στην πυρά που προκάλεσε πανικό στον κόσμο; Πίστευαν κι αυτοί την εποχή εκείνη ότι αφού είναι στρογγυλή και γυρίζει κάποια στιγμή θα... πέσουν!
Στο Ρόζγουελ έπεσε τελικά εξωγήινο διαστημόπλοιο, ή τελικά είμαστε μόνοι στο σύμπαν;;;
Αλλά ακόμη και στις προσωπικές σχέσεις του καθενός, η επικοινωνία παίζει τον κυρίαρχο ρόλο.
"Αγάπη μου είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι σ’ απατάω; Στην φίλη μου κοιμήθηκα χθες! Aφού ξέρεις ότι μόνο εσένα αγαπάω".
Φανταστείτε τώρα να μην υπήρχε στην ζωή μας το στοιχείο της επικοινωνίας, ως τρικ.
Μετά την υπόθεση Ρόζγουελ στην ενημέρωση: Μόλις έγινε επίθεση στην Γη από εξωγήινη μορφή ζωής. Ίσως θέλουν να μας καταστρέψουν. Κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τον πλανήτη.
Ή...
"Αγάπη μου σ’ αγαπάω σε λατρεύω, αλλά έχω ξενερώσει πια μαζί σου, θέλω κάτι καινούργιο, πάω στη Μύκονο με τον γκόμενο, κάνε κι εσύ ότι θες, τα παιδιά άστα στη μάνα σου".
Μήπως όμως όλοι μας στο πέρασμα των αιώνων, έχουμε βιώσει έτσι κι αλλιώς την σκληρή πια πραγματικότητα, που τα επικοινωνιακά τρικ που μας αφήνουν παγερά αδιάφορους;
Τελικά, την αλήθεια την βρίσκουμε μόνοι μας. Αρκεί να έχουμε τις κεραίες μας σηκωμένες και ανάμεσα σ’ αυτά που συμβαίνουν και σ’ αυτά που μας λένε, να ψάχνουμε την δική μας πραγματικότητα!
newstoday.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...