Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Οι τελικές αποφάσεις για το Μεσοπρόθεσμο στην κυβερνητική επιτροπή


Την πρώτη συνεδρίαση θα έχει στη Βουλή το μεσημέρι η κυβερνητική επιτροπή, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.



Η 10μελης επιτροπή που αποτελείται από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα, προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα και να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις, κυρίως των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο Αλ. Αθανασιάδης που έδωσε χθες με επιστολή ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εάν έρθει ως ένα άρθρο.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει μαζί με τον εφαρμοστικό νόμο από τη Βουλή. Ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ανακοινώσει πως υπήρξε συμφωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ για να ψηφιστεί με την μορφή του κατ' επείγοντος. Στο θέμα αυτό συμφώνησε και ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προκειμένου στις 3 Ιουλίου το Eurogroup να ανάψει το «πράσινο φως» για την 5η δόση του δανείου. «Θα γίνει διεξοδικός διάλογος με όλα τα κόμματα στη Βουλή. «Ο εφαρμοστικός νόμος θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις μόνο για το Μεσοπρόθεσμο και θα κάνουμε τις απαραίτητες διευθετήσεις προκειμένου να υπάρχει πλήρης συμμετοχή και πλήρης έκφραση όλων των απόψεων» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής θα ακολουθήσει υπουργικό συμβούλιο, που είναι το πρώτο ουσιαστικά με την νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος. Ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του αναμένεται να αναφερθεί στα αποτελέσματα των συναντήσεων του στις Βρυξέλλες αλλά και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο τέλος της εβδομάδας στην Σύνοδο Κορυφής.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τους κ.κ. Ζ.Κ.Γιούνκερ και Όλι Ρεν, καθώς και για τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθεί και ο νέος τρόπος έκδοσης πολεοδομικών αδειών.


real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...