Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Στρατιώτες...μερικής απασχόλησης! Κι όμως υπάρχουν.


Κι όμως στη Βρετανία, έχουν αρχίσει να έχουν στρατιώτες …μερικής απασχόλησης! Πρόκειται για βετεράνους στρατιώτες προερχόμενους κυρίως από τις Ειδικές Δυνάμεις,οι οποίοι επιστρέφουν με αυτό το καθεστώς σε υπηρεσία μερικών ημερών ή για κάποιες συγκεκριμένες αποστολές. Το ρεπορτάζ των Times είναι ενδιαφέρον.


Ο λοχίας Arthur Little έφυγε από τους Αλεξιπτωτιστές το 1987 και πήγε να δουλέψει στην British Telecom.
Δεν έχασε ποτέ την αγάπη του για την στρατιωτική ζωή και μετά από μια δεκαετία τόλμησε να επανέλθει ως αλεξιπτωτιστής…μερικής απασχόλησης!

Έχοντας συμμετάσχει σε πάρα πολλές αποστολές όπως στην Ουγκάντα, στη Κύπρο και δύο θητείες στο Αφγανιστάν,τιμήθηκε με μετάλλιο. Στο Αφγανιστάν έγινε λοχίας διμοιρίας και στη συνέχεια διοικητής διμοιρίας .

Οι περιπέτειες έχουν και κίνδυνο. Το 2008, οδηγώντας στο νότιο Αφγανιστάν, ένα ελαφρό θωρακισμένο όχημα χτυπήθηκε από μια βόμβα στην άκρη του δρόμου και υπέστη 17 κατάγματα.
Μετά από 18 μήνες ανάρρωσης , ο Λοχίας Little είναι πίσω στη μονάδα του κάθε Τετάρτη και ένα Σαββατοκύριακο το μήνα! 
Ο Paul Lee, ένας βετεράνος αλεξιπτωτιστής 26 ετών, θέλει περισσότερους άνδρες να γίνουν στρατιώτες μερικής απασχόλησης. 
«Από την εμπειρία μου, οι περισσότεροι που έχουν ενταχθεί ως στρατιώτες μερικής απασχόλησης είναι τόσο καλοί όσο και οι κανονικοί . Και σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτεροι”.

Ο στρατός θα πρέπει να προσλαμβάνει περισσότερους στρατιώτες μερικής απασχόλησης ,υποστηρίζει και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Μία σχετική μελέτη ήδη διεξάγεται και τα συμπεράσματά της αναμένονται στο τέλος αυτού του μήνα. Στόχος να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις δραματικές μειώσεις που γίνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Η μελέτη, με επικεφαλής τον στρατηγό Sir Nick Houghton, αναμένεται να προτείνει την αύξηση της μερικής απασχόλησης στο στράτευα που σήμερα σε σχέση με τους κανονικούς στρατιώτες είναι σε ποσοστά 15 προς 85.



onalert.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...