Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Πώς Κυβερνούσαν οι Τύραννοι;



Κάποτε ο τύραννος της Κορίνθου Περίανδρος έστειλε κάποιον να ρωτήσει τον τύραννο της Μιλήτου Θρασύβουλο με ποιον τρόπο θα...
μπορούσε να ελέγχει καλύτερα τους Κορινθίους.
Ο Θρασύβουλος τότε πήρε τον απεσταλμένο του Περίανδρου και τον οδήγησε έξω από την πόλη, σ’ ένα χωράφι από σιτάρι, έτοιμο για θερισμό. Όποιο στάχυ έβλεπε να ξεπερνάει στο ύψος τα άλλα, το έκοβε και το πετούσε. Έτσι κατάστρεψε τα πιο γερά και ψηλά στάχυα. Μετά έδιωξε τον απεσταλμένο χωρίς να του πει τίποτα άλλο.
Όταν αυτός γύρισε στην Κόρινθο διηγήθηκε στον Περίανδρο όσα έκανε ο Θρασύβουλος, τονίζοντάς του ότι μάλλον ήταν τρελός αφού κατάστρεφε την περιουσία του.
Ο Περίανδρος όμως κατάλαβε την πράξη του Θρασύβουλου και αποφάσισε, να εξοντώσει τους πιο ικανούς πολίτες της Κορίνθου, είτε σκοτώνοντας τους, είτε εξορίζοντάς τους.

Σήμερα, μετά την μεταπολίτευση, οργανωμένα νομίζω, οι Βολευτές μας στόχευσαν ώστε το κράτος να καταρρεύσει. Ο αλήτης Ανδρέας Παπανδρέου ξεκινά το έργο διάλυσης της Βιομηχανίας της Ελλάδας, το οποίο συνεχίζει επάξια ο Δράκουλας της Κρήτης. Ο Σημίτης ακόμα κάνει βόλτες ελεύθερος (αναρωτιέμαι δεν υπάρχει καμία τρομοκρατική οργάνωση που να σέβεται τον εαυτό της;) και ερχόμαστε στα μικρά….Καραμανλή Τζούνιορ και αγράμματο Τζούνιορ. Φρόντισαν όλοι ώστε να εκδιώξουν όσους αξίζουν και να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, να υποβαθμίσουν την παιδεία ώστε να μην μπορεί κανένας να τους αντισταθεί στο μέλλον, ενώ όσοι προσπάθησαν και άξιζαν να ηγηθούν φρόντιζαν να τους βάζουν κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες τους διορίζοντάς τους ή κάνοντάς τους κομματόσκυλα. Οι αλήτες του Πολυτεχνείου είναι μερικοί από αυτούς που σήμερα λοιδορούμε!
Μην έχουμε καμιά ψευδαίσθηση, έχουμε Τυραννία. Ή Ολιγαρχία, σίγουρα όμως όχι Δημοκρατία.
Δείξαμε στην Ιστορία μας ότι μπορούμε να αντιστεκόμαστε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε κι αυτή τη φορά.
Δεν είμαι αριστερός δεν είμαι Πασόκος, ψήφιζα κάποτε ΝΔ και πιστέψτε με το έχω σκυλομετανιώσει! Αυτό που υποστηρίζω πια είναι το ΛΕΥΚΟ (και προς ΘΕΟΥ, ότι το ΑΚΥΡΟ το οποίο μεταφράζεται κατά το δοκούν) . Ξέρω πως δεν έχει καμία αξία. Όμως σκεφτείτε το ενδεχόμενο στις επόμενες εκλογές να είχαμε ένα ποσοστό του 60% και ΛΕΥΚΑ. Με τι μούτρα θα κυβερνούσαν τα λαμόγια μετά;
Ένας ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ της Κέρκυρας που ελπίζει……
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...