Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ


Εχουμε και λέμε:
Ψέμα 1ο:
"Περίπου 150 διαδηλωτές έφυγαν από το δημαρχείο και ακολούθησαν τους βουλευτές"
Δεν ακολούθησε κανείς κανέναν, απλώς έφτασε η πληροφορία ότι βρίσκονταν για φαγητό εκεί.

Ψέμα 2ο:
"Ορισμένοι διαδηλωτές έκλεισαν την καγκελόπορτα έξω από το εστιατόριο και άλλοι ανέβηκαν πάνω της."
Κατάπτυστο. Την πόρτα έκλεισαν οι μπάτσοι, οι διαδηλωτές ζητούσαν να ανοίξει η πόρτα, για να κραξουν τους πολιτικάντηδες από κοντά. Είπαμε επαγγελματίες ψεύτες είναι οι δημοσιογράφοι, αλλά έχει διαφορά το ψέμα από το να κάνεις το άσπρο μαύρο.
Τα περί σκαρφαλώματος στην καγκελόπορτα, ο δημοσιογράφος να ξαναελέγξει τις πηγές του, ή να πάψει τη διατεταγμένη υπηρεσία, ή να κόψει το lsd. Κανείς δεν σκαρφάλωσε πουθενά.

Ψέμα 3ο:
Μεταξύ των βουλευτών και των διαδηλωτών, δεν υπήρχε οπτική επαφή.
Μια χαρά επαφή υπήρχε όταν έβγαιναν από το εστιατόριο. Φαίνεται και στα βίντεο ο Δένδιας. Αν δεν υπήρχε οπτική επαφή, ήταν γιατί αυτοί προτιμούσαν να μείνουν κλεισμένοι στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου.

Ψέμα 4ο:
Γύρω στις 12:30 π.μ. κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν μεγάλες πέτρες με αποτέλεσμα να σχιστεί μία από τις τέντες του εστιατορίου.
Πέτρα ίσως να έπεσε μόνο μία (ίσως και όχι). Κανείς δεν την είδε, απλώς ακούστηκε ένας ήχος από κάτω, για τον οποίο κάποιοι είπαν ότι ήταν πέτρα. Σίγουρα αν έπεσε πέτρα, ήταν μία και όχι πολλές, σίγουρα όχι "μεγάλες" και το σκίσιμο της τέντας εμπίπτει πάλι στα περί lsd. Όχι τίποτε άλλο, τουλάχιστον αν ξέραμε ότι θα μας κατηγορούσαν για πέτρες, να ρίχναμε καμία να το ευχαριστηθούμε.

Ψέμα 5ο:
"Φοβηθήκαμε όλοι για την ασφάλειά μας. Μια από τις πέτρες έπεσε δίπλα στο μικρό παιδί της γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης"
Ελεεινό αίσχος. Για την ασφάλειά τους είχε φροντίσει η... ασφάλεια, που είχε κλείσει τη μεγάλη, βαριά, μεταλλική καγκελόπορτα που οδηγούσε στο εστιατόριο. Δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει στο χώρο των βουλευτών ούτε ο spiderman.
Παιδάκι δεν είδε κανένας πουθενά, και είναι άξιο απορίας, πώς γενικά πάντα εμφανίζονται, παιδάκια, ανήμπορες γριές, ανάπηροι άνθρωποι, δίπλα σε ανθρώπους της εξουσίας όποτε συμφέρει τους τελευταίους...

Ψέμα 6ο:
"την ώρα που έμπαιναν οι 50 ξένοι στο καΐκι, εκείνοι μας πετούσαν πέτρες».
Και αυτό είναι ελεεινό ψέμα. Τα λαμόγια έφυγαν ανενόχλητοι, πέρα από τα μπινελίκια και τα σφυρίγματα που έφαγαν φυσικά.

Ψέμα 7ο:
"Αίσθηση προκάλεσε πάντως η απουσία της αστυνομίας τις ώρες των επεισοδίων"
Αχ αυτή η αστυνομία, πάντα απούσα είναι όταν μπινελικώνονται φτωχοί πλην τίμιοι βουλευτές, υπουργοί και ευρωβουλευτές. Ποτέ δεν την έχεις την αστυνομία εκεί όταν την χρειάζεσαι. Για την ιστορία, είχε πάμπολλους ΔΙΑΣ, Ζητάδες και περιπολικά στην είσοδο του φρουρίου, οι οποίοι εμπόδιζαν τον κόσμο να μπει και να ενισχύσει όσους ήταν ήδη στο φρούριο, καμιά δεκαριά ασφαλίτες τουλάχιστον στο χώρο του εστιατορίου, και κάτι ειδικούς φρουρούς στα 15 μέτρα από τους συγκεντρωμένους. Μπορεί κύριε δημοσιογράφε να θεωρείτε "απούσα" αυτήν την αστυνομική δύναμη, αλλά τι να κάνουμε, είμαστε στην Κέρκυρα και αυτή η δύναμη υπάρχει. Να ζητήσετε να έχουμε ματατζήδες την επόμενη φορά, για να προστατεύονται καλύτερα οι εργοδότες σας.

Η στάση των δημοσιογράφων πρέπει να συζητηθεί άμεσα. Να έχουν το νού τους οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, ότι στη συνείδηση του κοσμάκη έχουν ταυτιστεί με τους κλέφτες και τους δυνάστες της ζωής μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...