Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Spiegel: Ίσως και πάνω από 100 δισ. το νέο δάνειο στην Ελλάδα...



Η τρόικα θα χρειαστεί να δανείσει στην Ελλάδα επιπλέον ποσό που θα ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ, αν θέλει να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας, εκτιμά το Spiegel.
Πρόκειται για ποσό σημαντικά υψηλότερο από εκείνο που υπολογίζουν επισήμως τεχνοκράτες και αξιωματούχοι των Βρυξελλών. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για την παροχή επιπλέον ρευστού 30 δισ. στην Αθήνα, ποσού που.....
αυξήθηκε σταδιακά στα 60-70 δισ. ευρώ. Τώρα, το γερμανικό περιοδικό ανάβει φωτιές, αφού το ποσό που αναφέρει είναι σχεδόν ίσο με εκείνο του πρώτου δανείου, που η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε με την υπογραφή του Μνημονίου.
Το Spiegel επικαλείται πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας.
Αν επαληθευθεί το ρεπορτάζ, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο στους Γερμανούς πολιτικούς, που έχουν δεχτεί κριτική ότι αποφασίζουν με το ένα μάτι στραμμένο στις δημοσκοπήσεις και στα πρωτοσέλιδα της λαϊκίστικης Bild, να "πουλήσουν" στους ψηφοφόρους τη συμμετοχή του Βερολίνου στο νέο δάνειο. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η Bild δημοσιεύει συνέντευξη του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και κυβερνητικού εταίρου της καγκελαρίου Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ, στην οποία αναφέρει ότι η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει "λευκή επιταγή" στους Έλληνες [περισσότερα, εδώ].
Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία έχει θέσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της στο νέο δάνειο και την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών.
ΝΙΚ. ΑΛ.

Πηγή:   enet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...