Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Γ. Δραγασάκης: Πολιτική καταγγελία του Μνημονίου


XRIMANEWS.GRΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος Οικονομικών του κόμματος Γιάννης Δραγασάκης προκάλεσε αίσθηση μιλώντας σήμερα, για πρώτη φορά, περί «πολιτικής και όχι νομικής καταγγελίας του Μνημονίου», θέση που ποτέ δεν έχει κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Δραγασάκης ρωτήθηκε, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αν με αυτή την αλλαγή στο πρόγραμμά του «ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πιο κοντά στις θέσεις της ΝΔ» και διευκρίνησε:

«Θα καταγγείλουμε πολιτικά και όχι νομικά το Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες πτυχές θα καταργηθούν, κάποιες άλλες θα τις διαπραγματευτούμε και υπάρχουν και άλλες που πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις», χωρίς να απαντήσει στην ερώτηση αν αυτό αποτελεί κεντρική επιλογή του κόμματός του και πότε προέκυψε αυτή η αλλαγή στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Δραγασάκης εξήγησε τις θέσεις που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στους ευρωπαίους συνομιλητές του κατά την περιοδεία του σε Παρίσι-Βερολίνο. Ανέφερε μάλιστα ότι όταν ο ηγέτης του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζίγκμαντ Γάμπριελ εξήγησε στην ελληνική αποστολή στο Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς φορολογική μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του κράτους η απάντηση από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «εμείς τα παλεύουμε αυτά 20 χρόνια».
Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε, επίσης, ότι το κόμμα του έχει συγκροτημένο πρόγραμμα για αλλαγές που αφορούν «στη φορολογία, το κράτος και την παραγωγική ανασυγκρότηση».
«Εξηγήσαμε στον Γάμπριελ ότι δεν γίνονται αυτές οι αλλαγές με ύφεση. Πρέπει να ξαναγίνει κούρεμα του χρέους και αναστολή πληρωμών. Του είπαμε, δώστε μας τη δυνατότητα να υπάρξει ανάπτυξη και στη συνέχεια θα ελέγξουμε το χρέος και τα ελλείμματα» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης για να καταλήξει:
«Στην καρδιά της κρίσης πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα άνοιξη, ένα σενάριο ελπίδας και όχι τρόμου όπως κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Να σκοτωθούμε για τις ιδέες αλλά όχι να εκτοξεύουμε φόβους και να φτιάχνουμε φανταστικούς αντιπάλους».


 http://www.xrimanews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...