Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πολιτική παράνοια και πολιτική δειλία...


Γράφει ο Κάσσανδρος

Υπάρχει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού το οποίο πλέον λειτουργεί μόνο συναισθηματικά και μάλιστα σε συνθήκες απόγνωσης. Είναι συνεπώς ευάλωτο στις σειρήνες των φανατικών του χάους και της φασίζουσας πολιτικής , αλλά και άλλων που βλέπουν τη χώρα να ευημερεί εκτός ευρώ και ευρωπαϊκής οικογένειας...
Είναι ένα εκρηκτικό μείγμα , μια ατζέντα που …οδηγεί στη δραχμή και που θυμίζει με τραγικό τρόπο ένα αλήστου μνήμης σύνθημα άλλων γκρίζων εποχών ‘’Εληά –εληά και Κώτσο Βασιλιά’’!

Τούτο όμως δεν δικαιώνει ούτε δίνει πίστωση χρόνου σε όσους χρησιμοποιούν τους θιασώτες της βίας και του χάους ως ‘’μπαμπούλα’’ για να μην …θίξουν την τρόϊκα και τους δανειστές μας.

Ειδικά αν οι τελευταίοι επιμείνουν για νέα μέτρα και νέες θυσίες από την καταρρακωμένη και χρεωκοπημένη αλλά πολυπληθή (πρώην;) μεσαία τάξη της χώρας. Το μήνυμα από τον Ελληνικό λαό είναι σαφές :όχι άλλες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, όχι άλλα χαράτσια, όχι, άλλους φόρους, όχι άλλο ξύγκι από τη μύγα’’. Κι αν επιμείνουν οι στυγνοί λογιστές, χρέος των πολιτικών μας είναι να τους δώσουν να καταλάβουν ότι έχουν ξεπεραστεί και τα όρια των ανθρώπινων αντοχών εδώ στην Ελλάδα.

Στο κάτω κάτω οι πολιτικοί τα έχουν πεί. Ας τα μάθει με πιεστικό τρόπο πια και η τρόϊκα. Που τα έχουν πει και πότε; Μα , σε συνεντεύξεις τους σε Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας:

• ‘’Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς’’. (Ευάγγελος Βενιζέλος, Ιούλιος 2013)

• «Δεν αντέχει ούτε η πραγματική οικονομία ούτε η κοινωνία, αλλά ούτε και η κυβέρνηση νέες αυξήσεις φόρων και νέα οριζόντια μέτρα σε μισθούς και συντάξεις». (Γιάννης Μιχελάκης, Αύγουστος 2013)

• «Οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα μπορούν για πολύ ακόμα να αδιαφορούν για τον κοινωνικό αντίκτυπο των οικονομικών τους πολιτικών». (Η βρετανική εφημερίδα Guardian, Οκτώβριος 2013)

• ‘’Τα γεγονότα με την ‘’Χρυσή Αυγή’’ είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι ένα τμήμα του πληθυσμού, αφόρητα πιεσμένο λόγω της οικονομικής κρίσης, μπορεί να φλερτάρει με την πολιτική παράνοια. Αλλά είναι και μήνυμα στους εταίρους ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, ύστερα από τόσες οικονομικές θυσίες".(Νίκος Δένδιας , Σεπτέμβριος 2013)

• ‘’Η Ελλάδα είναι στο όριο». (H ιστοσελίδα του βρετανικού περιοδικού Economist, Σεπτέμβριος 2013).

Είναι πολιτική παράνοια να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή, λένε. Σύμφωνοι. Αλλά είναι και πολιτική δειλία για να μην γράψουμε τίποτα άλλο, να μην βάζουν και την τρόϊκα στη θέση της, την ώρα που σε σπρώχνει στο γκρεμό.

news4all.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...