Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Το ΔΝΤ βγάζει στην φόρα τα άπλυτα της Ευρωζώνης...


Nέα έκθεση – καταπέλτης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατακεραυνώνει την Ευρωζώνη!

Σύμφωνα με νέα μελέτη των εμπειρογνωμόνων της Ουάσιγκτον, που διέρρευσε στον διεθνή Τύπο, η Ευρώπη εμφανίζεται για ακόμη μια φορά έκθετη! Ο λόγος; Η έλλειψη διαφάνειας και η απόκρυψη σημαντικών στοιχείων που αφορούν στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, όπως ισχυρίζεται το Ταμείο. ...



Όπως υποστηρίζει το ΔΝΤ στη μυστική αυτή έκθεσή του, πολλές φορές η απουσία στοιχείων αποτελεί ένα σοβαρό στοιχείο από μόνη της. Οι οικονομολόγοι του Ταμείου αποκαλύπτουν πως τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και τα κράτη μέλη της… διέγραψαν (!) σημαντικές πληφοφορίες για τις τράπεζές τους. Και αυτό δεν συνέβη μόνο για ένα τρίμηνο – αλλά για περισσότερα – του περασμένου έτους.

Τα ευρήματα της αποκαλυπτικής αυτής μελέτης του ΔΝΤ αναμένεται να πυροδοτήσουν νέο γύρο αναταραχών στην Ευρωζώνη, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, καθώς κορυφώνονται οι διεργασίες για την τραπεζική ένωση. Η δημοσιοποίηση τέτοιων πληροφοριών εκτιμάται ότι θα πλήξει την εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό banking, την ώρα που οι Ευρωπαίοι μάχονται ακριβώς για το αντίθετο – ήτοι την πλήρη ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς τις τράπεζές τους!



Όπως υποστηρίζει το ΔΝΤ, στην εν λόγω ανάλυσή του, κάθε χώρα έχει δικαίωμα να διαγράφει ή να αφαιρεί σημαντικά στοιχεία για το τραπεζικό της σύστημα, ακόμη και να καθυστερεί τη δημοσιοποίηση εκθέσεων. Στόχος του μέτρου αυτού είναι να αποφευχθούν τυχόν αναταράξεις στις αγορές από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών.

Ωστόσο το Ταμείο προειδοποιεί πως αρκετές χώρες – κυρίως οι πιο ισχυρές του ανεπτυγμένου κόσμου – κάνουν κατάχρηση του συγκεκριμένου προνομίου! Σύμφωνα με το ΔΝΤ, πολλές από τις εσκεμμένες αποκρύψεις των στοιχείων είναι παράνομες, αν ξεπερνούν τα επιτρεπτά και συμφωνηθέντα όρια.

“Η χειραγώγηση της διαδικασίας διαγραφής στοιχείων μπορεί να υπονομεύσει τον κυρίαρχο ρόλο του ΔΝΤ: Τη διασφάλιση της σταθερότητας στην παγκόσμια οικονομία και στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα”, υποστηρίζουν στην εν λόγω έκθεσή τους οι τεχνοκράτες της Ουάσιγκτον.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην έκθεση του ΔΝΤ δεν γίνεται καμία αναφορά στο περιεχόμενο των στοιχείων που έχουν διαγραφεί και αποκρύψει οι ευρωπαϊκές αρχές… Τι είναι αυτό που κρύβει η Ευρωζώνη από τις αγορές;

Πηγή: NewsNow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...