Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ …….

Προσπαθώ να μην αναφερθώ στο θέμα, όχι γιατί δεν διαθέτω στάλα εγωισμού, αλλά γιατί σκέφτομαι ενωτικά προκειμένου να επιτύχει η όποια προσπάθεια ανατροπής. Όταν όμως η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο έρχεται η στιγμή του ξεσπάσματος.
Εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια...

βιώνουμε καθημερινά μια απίστευτης έντασης θεσμική και επαγγελματική επίθεση στο τεχνικό κόσμο , μια επίθεση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε διαχρονικά από τους ντόπιους και ξένους θεσμικούς και οικονομικούς παράγοντες. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η σύσταση με τις λέξεις μηχανικός, αρχιτέκτονας, τεχνίτης, έχει ταυτοποιηθεί με την λέξη «άνεργος».
Αυτοί που κάποτε αποτελούσαν τα γρανάζια της ατμομηχανής της Ελληνικής οικονομίας έχουν σήμερα οδηγηθεί στο περιθώριο, χωρίς παρόν & μέλλον.
Μα θα μου πείτε : Εσείς έχετε ισχυρό συνδικαλιστικό φορέα; Χαχαχαχαχαχαχα …. Ξέρετε στη σελίδα Ρόλος – Σκοποί του ΤΕΕ τι αναφέρεται ???? «Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο πλαίσιο του σκοπού του είναι ο τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης». Μωρέ ποιας κυβέρνησης??? Αυτής που σήμερα στα πλαίσια της μνημονιακής της πολιτικής καταλήστεψε τον ασφαλιστικό μας φορέα(ΤΣΜΕΔΕ) και απαξίωσε το επάγγελμα του μηχανικού. Το ΤΕΕ θα έπρεπε εκτός του θεσμικού του ρόλου ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους , να είχε κι έναν δεύτερο ρόλο, αυτόν της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μελών του και της περιφρούρησης των όποιων κατακτήσεων του κινήματος των Μηχανικών , δοξάστηκε όμως σιωπώντας ……
Και όλα αυτά ενώ επιβάλλονται νέα χαράτσια και φόροι που συνθλίβουν την ακίνητη περιουσία και θα προκαλέσουν περαιτέρω πτώση των αξιών των ακινήτων και πλήρη παράλυση της οικοδομικής δραστηριότητας. Η δε επιβολή των στην γεωργική γη θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της ανταγωνιστικότητας της πρωτογενούς παραγωγής.
Και τι γίνεται μ αυτούς τους άμοιρους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ???
Οι νέοι μηχανικοί, που πρόσφατα αποφοίτησαν ή αποφοιτούν, δεν έχουν κανένα μέλλον σ αυτήν την χώρα και αλληθωρίζουν προς τις ισχυρά οικονομικά χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι η γενιά που κόπιασε, αγωνίστηκε και μορφώθηκε για να καταλήξει προϊόν εκμετάλλευσης ξένων …. Ποιος τους είπε ότι σαν γονιός μάτωσα να σπουδάσω τα παιδιά μου για να τα αποχωριστώ ???
Μετά οι ηλικίες από 35 – 50, δηλαδή των τεχνικών που πρόλαβαν την εποχή προ κρίσης, οικογενειάρχες στην πλειοψηφία τους, φορτωμένους με υποχρεώσεις και ίσως ….. με χρέη. Κι αυτοί για την ξενιτιά με άγνωστο αν οι εισροές τους θα καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους….. Ποιοι είστε κύριοι εσείς που γκρεμίζετε τον θεσμό της οικογένειας και καταδικάζετε παιδιά να μεγαλώνουν μακριά από τους γονείς τους ???
Να μην μιλήσω για την Τρίτη ενεργή ηλικία των τεχνικών, αυτών που καταχρεώθηκαν και στερούνται ακόμη και τη δυνατότητα να ξενιτευτούν. Ποιος να τους πάρει αφού θεωρούνται αφ ενός ακριβοί για τα έτη προϋπηρεσίας των και αφ εταίρου … χούφταλα για την σκληρότητα των έργων που τους ανατίθενται. Η πλειοψηφία τους δεν έχει στον ήλιο μοίρα, είναι βιοποριστικά στο μηδέν, δεν δύναται να καταβάλει τις εισφορές για να μπορέσει κάποτε να συνταξιοδοτηθεί και οι ελάχιστοι που ψιλοσυντηρούνται το οφείλουν σε κάποια εισοδήματα από ακίνητα που στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας τους δημιούργησαν …. Κι έρχεται το κράτος με άδικα χαράτσια & νόμους να διαλύσει την ακίνητη περιουσία η οποία στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αποτέλεσμα πολυετών, σκληρά φορολογημένων, εισοδημάτων και προσπαθειών, με αποτέλεσμα την κατάσχεση περιουσιών και αναδιανομή τους υπέρ των ισχυρών……
Θα μπορούσα να σας πω για συνάδελφο πολιτικό μηχανικό που ζητιανεύει για 2 ευρώ, να πάρει λαθραία 2 πακέτα τσιγάρα και έχει μείνει μισός απ την αφαγία …. Για τον αρχιτέκτονα που με την νταβανόβουρτσα φρεσκάρει σπίτια για ένα αστείο μεροκάματο …. Τον μηχανολόγο που καθαρίζει οικοδομές ….. Τον τοπογράφο που μοιράζει πίτσες τα βράδια και καφέδες τα πρωινά ….. Δεν επεκτείνομαι όμως … Όλοι έχετε παραδείγματα απ τους διπλανούς σας …
Κάποτε κύριοι σας πιστέψαμε, σας ψηφίσαμε και συγχωρήσαμε τα λάθη σας …. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! σας γυρνάμε την πλάτη, θα μας ακούσετε, θα μας βρείτε μπροστά σας και θα είμαστε αμείλικτοι …. Οι προδότες εκεί που τους αρμόζει … Κατέστρεψαν έναν κλάδο που απασχολούσε 200 επαγγέλματα και απασχολούσε σχεδόν το 1/3 του ενεργού Ελληνικού πληθυσμού …. Αυτό κύριοι δεν λέγεται σίγουρα ΑΝΑΠΤΥΞΗ …. Λέγεται ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ … και όταν γίνεται με την σύμπραξη Ελλήνων δοσίλογων λέγεται … ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ….
Σήμερα ντρέπομαι για το μέλλον των νέων και των παιδιών μου και έπαψα να συστήνομαι σαν αρχιτέκτονας, δηλώνω απλά «άνεργος».






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...