Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ «ΡΙΧΑΡΔΟΣ»;


ΡΙΧΑΡΔΟ Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών...

Τρεις μέρες μετά την κυκλοφορία μηνιαίου περιοδικού, που βρίσκεται ήδη στα περίπτερα ο κοινοβουλευτικός έλεγχος «έπιασε με τα δίκτυα του» ένα τρισέλιδο ρεπορτάζ που αναφέρεται σε μια περίεργη υπόθεση φοροδιαφυγής των ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που διαφημίζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ στην τηλεόραση. Ο ανεξάρτητος βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης αναφερόμενος στο σχετικό ρεπορτάζ:
«Ο

 φάκελος που έφτασε στα γραφεία του περιοδικού πριν από 3 περίπου εβδομάδες δεν άφηνε κανένα περιθώριο για την αμφισβήτηση της εγκυρότητας του εγγράφου που περιείχε. Αφού διασταυρώσαμε όπως έπρεπε αυτά που μας έγραφε ο άγνωστος αποστολέας πήραμε τον δρόμο για την έδρα του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς.


Πρωί, γύρω στις 11.30 αφού έχουμε φθάσει στην είσοδο του κτιρίου ζητάμε από την τηλεφωνήτρια, που προφανώς πρέπει να είχε ένα οικογενειακό πρόβλημα αφού μιλούσε συνεχώς στο κινητό της τηλέφωνο εκνευρισμένη με μια συγγενή της, να επισκεφθούμε το γραφείο του γενικού γραμματέα κ. Στασινόπουλου. Υπολογίσαμε ότι τα πράγματα θα είναι αρκετά απλά ώστε η διασταύρωση ενός ρεπορτάζ να μην αποτελεί Γολγοθά. Κάναμε όμως λάθος.


Στο τηλέφωνο της ρεσεψιόν του ισογείου μας έδωσαν να μιλήσουμε με την ιδιαιτέρα του Γ.Γ. κ. Αγγελάκου. Ευγενική και γλυκομίλητη μας είπε ότι θα πρέπει να κλείσουμε ραντεβού με τον κ. Στασινόπουλο προκειμένου να μας διευκρινίσει αυτά που θέλαμε να ρωτήσουμε.


Όλα αυτά πριν από 10 περίπου μέρες. Ακόμη περιμένουμε να κλείσουμε ραντεβού αλλά προφανώς θα περιμένουμε για πολύ. Τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα το “ΕΝΑ” και θα διαβάσετε αυτούσια δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά για την ανοχή που επέδειξε, φανταζόμαστε όχι πλέον μετά τη δημοσιοποίηση, το ΣΔΟΕ στο ενεχυροδανειστήριο «Ριχάρδος». Παρά το γεγονός ότι διαπίστωσε την ύπαρξη “μαϊμού” ταμειακών μηχανών οι οποίες είχαν εκδώσει χιλιάδες (!) ανύπαρκτες αποδείξεις δεν πραγματοποιήθηκε καμία αυτόφωρη σύλληψη ούτε φυσικά έκλεισε το κατάστημα έστω για μία ώρα. Σε άλλες περιπτώσεις το σώμα ελεγκτών οικονομικού εγκλήματος όχι μόνο σφραγίζει το κατάστημα, πρόσφατη η περίπτωση που έγινε σήριαλ στις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς με το μπουζουξίδικο στην επαρχία, αλλά προβαίνει και στις σχετικές συλλήψεις. Τα έγγραφα μιλούν από μόνα τους και αφήνουν εκτεθειμένο το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος που για 5.000 ευρώ εκδίδει εντάλματα σύλληψης σε ανυποψίαστους πολίτες που παραμένουν άνεργοι εδώ και τρία χρόνια».


(Ακολουθεί η ερώτηση και τα έγγραφα που αποδεικνύουν το μέγεθος των φορολογικών παραβάσεων).

olympia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...