Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ολα για το σόου: Ούτε ονόματα, ούτε συμφέροντα κατονόμασαν Βενιζέλος-Τσίπρας...

Ολα για το σόου: Ούτε ονόματα, ούτε συμφέροντα κατονόμασαν Βενιζέλος-Τσίπρας Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια ύστερα από μια συζήτηση που...
χαρακτηρίστηκε από το σόου και τους βερμπαλισμούς των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Βενιζέλο, που απειλούσαν με αποκαλύψεις, με τον δεύτερο μάλιστα να υποστηρίζει ότι θα μιλήσει με ονόματα, αλλά τελικά δεν είπαν τίποτα.
Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν 287 βουλευτές. «Όχι» ψήφισαν 167 (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) και «ναι» 120 (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ).
Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποστήριξε πως με την στάση που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Βενιζέλος «δείχνει στάση ενοχής», ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο πρωθυπουργός. «δεν έχει το θάρρος να έρθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο του, αφήνοντας τον έρμαιο».
Στη συνέχεια υποστήριξε «έχουμε χρέος να καθαρίσουμε την καταχνιά, την γκρίζα ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πολιτική ζωή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το παν για να αποδοθούν ευθύνες. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».
Χαρακτήρισε το θέμα των υποβρυχίων «σκανδαλώδη υπόθεση» και έκανε λόγο για «σκοτεινά σημεία» και για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από την κυβέρνηση.
«Δεν μπορείτε να κρύψετε τέσσερα υποβρύχια κάτω από το χαλί. Που πήγαν τα 250 εκατ. και πως εκταμιεύτηκαν σε μια εικονική γερμανική εταιρεία. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν. Είναι μια απίστευτη απάτη αν αληθεύουν τα στοιχεία. Αυτό είναι «colpo grosso». Σταματήστε να το παίζετε «Πόντιοι Πιλάτοι».
«Παρά τα δισ. ευρώ που έχουν εκταμιευτεί, τα υποβρύχια σκουριάζουν στη στεριά» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας ότι επιχειρείται «να συσκοτιστεί με κραυγές μια σκανδαλώδης υπόθεση που ξεκίνησε το 2000 και κορυφώθηκε το 2010 με ευθύνη και υπογραφές των υπουργών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου».
Βενιζέλος: Συκοφαντίες όσα λένε Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ
Για συκοφαντίες εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για εξυπηρέτηση συμφερόντων που δεν θέλουν την σταθερότητα. 
«Εξυπηρετείτε επαγγελματίες των αντισταθμιστικών ωφελημάτων», είπε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι «επανέλαβε τις χυδαιότητες, συκοφαντίες, ύβρεις, ανευθυνότητες πάνω στις οποίες στηρίζει την πολιτική του παρουσία τους τελευταίους τρεις μήνες». «Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια και προσφέρεστε στην απώλεια του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο κ.Βενιζέλος φρόντισε να τονίσει πως είναι λάθος η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ πως το ΠΑΣΟΚ είναι ο αδύναμος κύκλος, αλλά ο εγγυητής της κυβέρνησης, ενώ απείλησε πως θα πει και ονόματα και αναφέρθηκε στο όνομα του Γιάννη Ταφύλλη, του μέλους της γραμματείας του τμήματος εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «Ήρθε η ώρα εσείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μάθετε τι συμβαίνει μέσα στο κόμμα σας» και πρόσθεσε ότι η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των υποβρυχίων είναι μία «υστερική εμμονή» της αντιπολίτευσης που έρχεται με καθυστέρηση περίπου 3 ετών.
Για περισσότερο από μία ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε τα επιχειρήματά του υπέρ της συμφωνίας που έγινε το 2010 και προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι αυτά που λέει, «θα χρησιμοποιηθούν εις βάρος της χώρας μας στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο».
«Ή ήσασταν θύμα του colpo grosso και πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη για την αφέλειά σας ή ήσασταν και σεις στο κόλπο», ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Βενιζέλο και  απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές τούς είπε ότι «επειδή εσείς που θα ψηφίσετε δεν ήσασταν στο κόλπο, πρέπει να ψηφίσετε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο θέμα της πραγματικής ιδιοκτησίας των ΕΝΑΕ λέγοντας ότι τα ΕΝΑΕ μεταβιβάσθηκαν από την Thyssen Group στην Hern και άρα στον εαυτό τους. «Αν ισχύει ότι οι Γερμανοί βρήκαν ένα παρένθετο σχήμα, την Abu Dhabi Mare, για να γλιτώσουν αντισταθμιστικά οφέλη. τόκους, φορολογικούς ελέγχους και, αφού πάρουν 360 εκατ., να αφήσουν τα υποβρύχια να σκουριάζουν, κάποιοι έχουν την ευθύνη», υπογράμμισε. 
«Μας κατηγορείτε ότι αναδεικνύουμε αυτό το μείζον εθνικό θέμα γιατί μας υποκινούν τα ανταγωνιστικά συμφέροντα, δηλαδή τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Απευθυνθείτε στον Πρωθυπουργό. Όπως γνωρίζετε ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Ελευσίνας κ. Ταβουλάρης ήταν συνεργάτης του στην ΠΟΛΑΝ. Λάθος πόρτα χτυπάτε», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ .
Όσον αφορά τον απόστρατο Γ. Ταφύλλη - στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αφού σημείωσε πως ήταν άνθρωπος που έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα των τυφλών Μιράζ της αγοράς του αιώνα, έριξε το γάντι λέγοντας πως «αν έχετε οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο να το καταθέσετε εκεί που πρέπει».
«Μου λέτε για αήθη υπονοούμενα εσείς που έχετε στήσει ένα χορό εξυπηρετώντας πολύ συγκεκριμένους στόχους;», επανήλθε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις
iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...