Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Πλαστοί Ήρωες...Το τέλος μιας μεταβατικής εποχής.


 Η σύγχρονη εποχή αποχρωμάτισε τους Ήρωες που μεγαλούργησαν με την ψυχή και την παληκαριά τους και ανέδειξε πλαστούς Ήρωες που ανέλαβαν να μεγαλώσουν την σημερινή αλλά και τις επόμενες γενιές. Ας δούμε μερικά φωτεινά παραδείγματα της Ιστορίας μας και ας σκεφτούμε μετά τα
πρότυπα των παιδιών μας:


Ο Λεωνίδας με τους 300 έκαναν το αδιανόητο. Στήθηκαν απέναντι στις πολυπληθέστερες δυνάμεις των Περσών και αγνόησαν επιδεικτικά τον σίγουρο κίνδυνο του θανάτου τους. Υμνήθηκαν έκτοτε για την θυσία τους.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, υπήρξε ο Μοναδικός Κατακτητής στην Παγκόσμια Ιστορία που όχι μόνο δεν ενεθάρρυνε το πλιάτσικο στους κατακτημένους αλλά μετέφερε και ενέπνευσε τον Ελληνικό Πολιτισμό. Οι Κατακτήσεις του δεν ήταν μόνο Πολεμικές αλλά πάνω από όλα Πολιτισμικές.

Ο Κωνσταντίνος Κανάρης με λιγοστούς Πατριώτες, χωρίς να έχει περάσει από εκπαίδευση σε επίλεκτες δυνάμεις, παρέα με λιγοστούς Έλληνες, έπλεαν στα σκοτάδια και ανατίναζαν Τουρκικές Ναυαρχίδες και Πλοία. Παρέμειναν ταπεινοί μέχρι τον θάνατο τους, αδιαφορώντας για τις τιμές της μέλλουσας Ελληνικής Πολιτείας.

Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης, υπήρξε ο εκλεκτότερος των Ελλήνων Επαναστατών. Ταπεινός αλλά γενναιότατος μαχητής έμεινε μακρυά από πλιάτσικα και θηριωδίες κατά των ηττημένων. Αν και κυνηγήθηκε, συγχώρεσε.

Οι Έλληνες του Αλβανικού Έπους υμνήθηκαν από την Ευρώπη και από τον Χίτλερ. Παρά τις κακουχίες και την αδυναμία τους να αμυνθούν κατά της Γερμανικής Πολεμικής Μηχανής αμύνθηκαν καλύτερα από οργανωμένους και πολυπληθέστερους Ευρωπαϊκούς Στρατούς.

Απέναντι στην ατέλειωτη σειρά ηρώων που ανέδειξε ο Ελληνισμός, τα Ελληνόπουλα σήμερα θαυμάζουν:

Τα πλαστικά σώματα των BodyBuilders, κατεβάζοντας χαπάκια για να κάνουν εύκολες γραμμώσεις

Τα χολυγουντιανά πρότυπα Αμερικανών Πολεμιστών, και άλλων εξωπραγματικών Ηρώων όπως του Σβαρτζενέγκερ και λοιπών πλαστών ειδώλων.


Τις ανόητες φιγούρες του γελοίου Μπόμπ Σφουγγαράκη και των λοιπών αστέρων που προβάλλει η χαζο-τηλεόραση.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στην Καθημερινότητα:

Η γενναιότητα έχει αντικατασταθεί από ένα μίγμα θρασυδειλίας, έλλειψης σεβασμού, κακεντρέχειας.

Η αγάπη στις ηθικές αξίες έχει αντικατασταθεί από την αγάπη στις υλικές αξίες

Η σοβαρότητα έχει αντικατασταθεί από μια γελοία υποκρισία

Η αλληλεγγύη αν και έχει παραμείνει σε ένα βαθμό, απέχει πολύ από τα επίπεδα αλληλεγγύης παλαιότερων εποχών

Η Παιδεία έχει ευτελιστεί αφενός γιατί οι Διοικούντες έχουν ευτελιστεί αλλά και αφετέρου γιατί οι νεώτεροι έχουν χάσει το ενδιαφέρον για μια βαθύτερη μόρφωση. Το "όχημα" της σημερινής εκπαίδευσης περιλαμβάνει παθητική ενημέρωση από το χαζοκούτι, από το internet και ειδικά από το facebook. Δηλαδή από το τρίο της πλέον ευτελισμένης ενημέρωσης.

Και πόσο θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση; Κατά την γνώμη μας ζούμε τις τελευταίες στιγμές του δράματος μιας ρηχής Νεολαίας που μάλλον σύντομα θα αντιμετωπίσει τις τραγικές επιπτώσεις των επιλογών των Ελλήνων ηλικίας 40+. Ζούμε τις τελευταίες στιγμές μιας μεταβατικής εποχής. Όσο πιο γρήγορα ξυπνήσουμε, τόσο πιό πιθανή θα είναι η επιβίωση μας και η επιστροφή στην Πνευματική Ανάπτυξη. Και όταν επιστρέψουμε σε αυτή τη Πνευματική Ανάπτυξη, τότε θα έχουμε ρεαλιστικές ελπίδες για την Αναγέννηση του Έθνους μας. Μέχρι τότε....Μην περιμένετε καλύτερες μέρες.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...