Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!!!!

Σε ένα άνευ προηγουμένου ατόπημα υπέπεσε ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθάρισε ότι αν κυβερνήσει το κόμμα του δεν θα κάνει καμία αύξηση στον κατώτατο μισθό, που έχει κατρακυλήσει σε επίπεδα πείνας. Μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός» και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Θεοδωράκης δεν δίστασε να αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επαναφοράς του βασικού μισθόυ στα προ μνημονίων επίπεδα....
«Θα μπορούσα να υποσχεθώ ότι θα πάω το βασικό μισθό στα 1.000 ευρώ. Όχι στα 750 ευρώ που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα 1.000 ευρώ, αφού και τα 750 δεν φτάνουν για κάποιον που ζει στην Αθήνα. Αλλά δεν το κάνω. Εγώ βγαίνω με τόλμη και λέω ότι υπάρχει ανευθυνότητα σε αυτή την πρόταση» είπε αρχικά ο κ. Θεοδωράκης.
Ακόμη πιο προκλητική, όμως, ήταν η εξήγηση που έδωσε ο νεόκοπος πολιτικός. Όπως τόνισε, δεν πρόκειται να αυξήσει το εισόδημα του φτωχοποιημένου Έλληνα για να μην ξοδεύει χρήματα σε εισαγόμενα τρόφιμα και βενζίνη.

Με άλλα λόγια ο πρόεδρος του Ποταμιού προτιμάει τον Έλληνα άπορο και πεινασμένο παρά να ζει αξιοπρεπώς με προϊόντα από άλλες χώρες.
«Αν δώσω λεφτά στους εργαζομένους για να κινηθεί η οικονομία και η αγορά, όπως λένε κάποιοι Συριζαίοι, θα πάνε και θα αγοράσουν βενζίνη, που είναι εισαγόμενο είδος, και τρόφιμα, που και αυτά σε μεγάλο βαθμό εισάγονται από το εξωτερικό. Αν σε μια χώρα, που παράγει πολύ λιγότερα από όσα χρειάζεται για να ζήσει, αυξήσουμε τις εισαγωγές, θα αυξήσουμε και άλλο το έλλειμμα και θα διαιωνίζουμε ένα φαύλο κύκλο» ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος του «Ποταμιού» προκαλώντας την έκπληξη του παρουσιαστή, του κοινού και των τηλεθεατών.
Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι ενδεχόμενες αυξήσεις στους σημερινούς μισθούς θα προκαλούσαν μεγάλο πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς θα ανέβαινε κατά πολύ το μισθολογικό κόστος.
«Εάν αυξήσω το μισθολογικό κόστος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εν μια νυκτί κατά 20-30%, θα κλείσουν πολλές εταιρίες ή θα διώξουν κόσμο, ο οποίος θα καταλήξει αναγκαστικά στη μαύρη εργασία» ήταν το επιχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη.
Μόνο που ο πρόεδρος ξέχασε ότι η αγορά πεθαίνει και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ασφυκτιούν ακριβώς επειδή ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ψωνίσει.
Μπορεί ο επικεφαλής της κατά τα άλλα… κεντροαριστεράς παράταξης να διατράνωσε ότι δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση, ωστόσο Σαμαράς και Βενιζέλος μάλλον τρίβουν τα χέρια τους αφού βρήκαν έναν απρόσμενο υποστηρικτή της απάνθρωπης λιτότητας που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια.
Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά την σύμπνοια απόψεων που έχει με την συγκυβέρνηση, κάνοντας λόγο για διαφορές μεταξύ τους σε ένα άλλο ζήτημα, αυτό της ανεργίας.
Πάντως, ο έμπειρος και πάντα ακέραιος Νίκος Χατζηνικολάου εμφανίστηκε προβληματισμένος με τη στάση του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος αντί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση επικεντρώνει την κριτική του στο ΣΥΡΙΖΑ.



http://dynati-ellada.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...