Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

"Ουτοπία" η έγκαιρη αποπληρωμή του ελληνικού χρέους .


Είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της έγκαιρα δηλώνει Αυστριακός εμπειρογνώμονας που στάλθηκε στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να μελετήσει το ελληνικό φορολογικό σύστημα, αναφέρει σε...
σημερινό του δημοσίευμα το CNBC.

Πρόκειται για τον Friedrich Schneider, καθηγητή οικονομικών στο Johannes Kepler University στο Linz, ο οποίος ρωτήθηκε από αυστριακό ραδιοσταθμό για το αν η Ελλάδα είναι σε θέση να εκπληρώσει τους όρους για να λάβει την επόμενη δόση του δανείου και αν δεν είναι ουτοπικό να θεωρείται ότι μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της.

"Έχετε απόλυτο δίκιο στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποπληρώσει αυτά τα χρέη. Το χρέος της Ελλάδα θα πρέπει να μειωθεί", απάντησε ο Schneider, ειδικός σε θέματα της παραοικονομίας και ένας από τους τρεις εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNBC.

Πρόσθεσε ότι "ο μέσος Έλληνας έπρεπε να χειριστεί απώλειες της τάξης του 30% με 40% στο εισόδημα του. Αυτό φυσικά ενισχύει την μαύρη εργασία και την παραοικονομία καθώς αυτό είναι το μόνο μέρος όπου μπορεί κανείς να κερδίσει τουλάχιστον λίγα χρήματα παραπάνω".

"Χωρίς μείωση του χρέους, χωρίς ένα αξιόπιστο πρόγραμμα χρηματοδότησης, δεν θα λειτουργήσει απολύτως τίποτα στην Ελλάδα", πρόσθεσε.



Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...