Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

"Οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν πλέον πολύ χρόνο"


Υπέρ της γερμανικής λύσης ως προς το χρέος τάσσεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τον Όλι Ρεν ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα. Τα περιθώρια για συναίνεση στενεύουν τονίζει..


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται επί ενός σχεδίου σύμφωνα με το οποίο οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν εθελοντικά τις πιστώσεις τους προς την Ελλάδα, λύση την οποία προωθεί το Βερολίνο, αναφέρει Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

"Επεξεργαζόμαστε μία συμφωνία με βάση την πρωτοβουλία της Βιένης, σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες θα επεκτείνουν τη διάρκεια των δανείων τους, και αυτό σε εθελοντική βάση", διευκρινίζει χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος επίτροπος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ρεν προειδοποιεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ότι τα περιθώρια για επίτευξη συναίνεσης εξαντλούνται, σημειώνοντας ότι "οι Ελληνες πολιτικοί δεν έχουν πλέον πολύ χρόνο".

"Υπάρχουν προϋποθέσεις υπό τις οποίες βοηθάμε την Ελλάδα να μειώσει το χρέος και να αναθερμάνει την οικονομία, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνον, εάν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Αθήνα στηρίξουν το πρόγραμμα», σημειώνει.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι εξήγησαν στους Έλληνες, πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί συναίνεση στη χώρα. Αυτό συνέβη στην Ιρλανδία, συνέβη στην Πορτογαλία, γιατί δεν μπορεί να είναι εφικτό στην Ελλάδα;», διερωτάται.

Τέλος, υποστηρίζει ότι «υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες, κατά τις οποίες εσωτερικές πολιτικές διαμάχες μπαίνουν στην άκρη και λαμβάνονται θεμελιακές αποφάσεις για μια χώρα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...