Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο στην Επιτροπή – Την επόμενη Παρασκευή η β’ ανάγνωση



Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο στην Επιτροπή – Την επόμενη Παρασκευή η β’ ανάγνωσηTo πράσινο φως από τους κυβερνητικούς βουλευτές-μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής πήρε σήμερα το επίμαχο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα υπό την σκιά των δύο παραιτηθέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κι ενώ η περιρέουσα ατμόσφαιρα παραμένει ακόμη ρευστή ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε εκ νέου ο πρωθυπουργός από την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Το Μεσοπρόθεσμο, σύμφωνα με την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της β’ ανάγνωσης την επόμενη Παρασκευή και μετά εκείνο της Ολομέλειας με ή χωρίς Γιώργο Παπακωνστανίνου στα ηνία του Υπουργείου Οικονομικών.

Η παρέμβαση πάντως του κ. Παπακωνσταντίνου είχε ψήγματα απολογισμού αφού και αποδέχτηκε τα όποια λάθη έγιναν αλλά και έσπευσε να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση, και ειδικά προς τους βουλευτές της ΝΔ που άδραξαν την ευκαιρία να επισημάνουν την ρευστότητα της… παραμονής του στο Υπουργείο, ότι «το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αποτελεί «αυτονόητη ανάγκη» για τη χώρα. «Το χρέος των 350 δις ευρώ αν και τεράστιο μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο και η συγκράτησή του αποτελεί στόχο εθνικής επιβίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιθώρια βελτιώσεων τα επόμενα χρόνια. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΛΑΟΣ, υπενθυμίζουμε ότι οι αριστερές παρατάξεις απείχαν από την όλη συζήτηση στην επιτροπή, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτίθενται προσωπικά στον Υπουργό για τις επιλογές του αλλά και να χαρακτηρίζουν την ομιλία του ως κύκνειο άσμα.
Την ίδια στιγμή κατά των μέτρων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμου Πρόγραμμα τάχθηκαν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ καθηγητής Σ. Ρομπόλης επεσήμανε ότι ρίχνει όλα τα βάρη σε συνταξιούχους και μισθωτούς διευρύνοντας περαιτέρω την ανεργία με ολέθριες συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία. Εγκληματικό μέτρο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημοκόπουλος, την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, για επιβάρυνση του μικρομεσαίου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Σ. Παραδιάς διαφώνησε με την υψηλή και πολλαπλή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...