Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Στον Πρόεδρο αύριο ο πρωθυπουργός

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει, εκτάκτως, αύριο, στη μία μετά το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου στη Βουλή

Φωτό αρχείου.
Φωτό αρχείου.
Εφ΄όλης της ύλης θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Παπανδρέου στην αυριανή τους συνάντηση. Η ενημέρωση θα αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις δρομολογημένες, ήδη, κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την ψήφισή του.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για την εμμονή του στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, καθώς και για τη στάση που τηρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο στο θέμα της συνεννόησης όσο και σχετικά με τη στάση που δηλώνουν ότι θα τηρήσουν κατά τη συζήτηση και ψήφισή του στη Βουλή.


Είναι σημαντικό ότι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα βαδίζουν παράλληλα με ορισμένες εξελίξεις που αφορούν στη χώρα, με συνεδριάσεις κοινοτικών οργάνων όπως τα συμβούλια Eurogroup και Ecofin.
Κορυφώνονται οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ
Νωρίτερα, σήμερα, είχαν εκφραστεί σοβαρές αντιρρήσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλώρινας, Γιώργου Λιάνη, που διαφώνησε με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
Οι επιφυλάξεις των βουλευτών αναμένεται να διατυπωθούν εξάλλου εκ νέου αύριο σε συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.
Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την παραίτηση του κ.Λιάνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε τα εξής:
"Η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε αυτήν την κρίσιμη ώρα για τη χώρα, βρίσκονται μπροστά σε εθνικά κρίσιμες αποφάσεις.

Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, ιδιαίτερα η νέα γενιά της Ελλάδας, απαιτούν να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις.

Μάχη για να αποφύγουμε μια καταστροφική χρεοκοπία που θα υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας.

Να δοθεί σε όλους ο χρόνος να αλλάξουμε όσα μας έφεραν ως εδώ. Να δώσουμε οξυγόνο στους δημοκρατικούς θεσμούς, να ανατρέψουμε πελατειακές πρακτικές και αντιλήψεις, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Τις αποφάσεις αυτές τις παίρνουμε παραμερίζοντας επιμέρους αντιρρήσεις, αψηφώντας το πολιτικό κόστος. Δίνουμε τη μάχη για να υπηρετήσουμε το κοινό καλό, το συμφέρον του λαού στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής ζωής του τόπου.

Έχοντας συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης και συνείδηση της πραγματικότητας και των αναγκών της χώρας και του λαού, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...