Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Βγείτε στους δρόμους Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε κ. Ιερώνυμε! Βγείτε στις πλατείες μαζί με το Λαό Σας!


από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να......

αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΡΘΡΟ 120

Σε συνέχεια της προηγούμενης πολιτικής ανάλυσης θα ήθελα να σας παραπέμψω σε ένα μεγάλο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε θέλοντας να στιγματίσουμε και να καυτηριάσουμε αυτή την -σημερινή και την προηγούμενη- πραγματικότητα φτιάξαμε στον μεγάλο Χάρι Κλυνν. Ακριβώς γιατί ο άνθρωπος μέσα από την έξυπνα δομημένη πολιτική σάτιρα έλεγε από τότε, όσα συνέβαιναν ήδη από το 1980. Και τι ειρωνεία πόσο επίκαιρα και στις ημέρες μας 30 χρόνια μετά...

Επανέρχομαι στην συνέχεια της σκέψης μου. Ο λόγος του Ανδρέα Παπανδρέου, ένας λόγος άριστα δομημένος δημαγωγικά προς ένα λαό καταπονημένο, απαίδευτο πολιτικά, πληγωμένο από δυο εσωτερικούς εμφύλιους αλληλοσπαραγμούς – 1944 , 1955 και 1960, 1973 – που όμως είχε ανάγκη να ακούσει αυτόν τον συγκεκριμένο πολιτικό λόγο. Το ερώτημα είναι αν υπήρχε ανάγκη, στο όνομα του κοινωνικού κράτους, να γίνουν τόσες κραυγαλέες και σκανδαλώδεις σπατάλες όλα αυτά τα χρόνια.

Ποιες ήταν αυτές οι σπατάλες. Αν δείτε τον κατάλογο με τα επιδόματα σε ορισμένους κλάδους είναι πραγματικά, για γέλιαᾱν όχι για κλάματα- χώρια από το γεγονός ότι ορισμένα από αυτά (τα επιδόματα) πέρναγαν νύχτα φωτογραφικά! Μόνο και μόνο προς εξυπηρέτηση φίλων και ημετέρων...Πράσινων και κόκκινων ενιότε και γαλάζιων είπαμε... Η ακόμα χειρότερα, μελετήσετε, τα ποσά και τα extra bonuses των συνδικαλιστών, θα καταλάβετε για το μέγεθος της σπατάλης.

Ρίξτε μια ματιά-όσοι έχετε χρόνο - σε αυτά τα δημοσιεύματα και θα καταλάβετε τι εννοώ και για ποιες ακριβώς σπατάλες μιλάμε.

Σπατάλες, στο όνομα του "κοινωνικού (και κομματικού) κράτους", που τώρα αφενός αποδομείται, -για την ακρίβεια γίνεται προσπάθεια να αποδομηθεί το πλήρες κομματικό κράτος και έτσι την πληρώνει και το κράτος δικαίου και πρόνοιας που θα έπρεπε να υπάρχει έτσι και αλλιώς 10ετιες πριν- για αυτό και καλείται να πληρώσει με επώδυνες θυσίες ο Ελληνικός λαός συνολικά. Δηλαδή να αρμέξουν τα κατώτερα λαϊκά κοινωνικά στρώματα. Και εκείνη η γενιά του κυρίου Θεόδωρου Πάγκαλου του "μαζί τα φάγαμε" -είπαμε πως με τους συναιτερισμούς τις ρεμούλες τα σκάνδαλα μικρά και μεγάλα-, μεταξύ αυτών φυσικά την πληρώνουν και εκείνοι που τότε με τον γνωστό τρόπο συνέφαγαν... Συνδαιτυμόνες στη μεγάλη συνεταιριστική απάτη των 10ετιων του 1980 και του 1990… Απάτες διπλές και τριπλές πότε βαφτίζοντας το Βουλγαρικό καλαμπόκι Ελληνικό και ένα σωρό άλλα που ήφη προαναφέραμε με τους αγροτικούς και κάθε λογής κρατικούς και μη συνεταιρισμούς…

Αυτή που θα την πληρώσουν αδρά είναι η η δική μας γενιά, και κυρίως η δυο εως τρεις επόμενες γενιές! Θα πληρώνουν τους τοκογλύφους επτά με οκτώ τραπεζίτες σε όλο τον κόσμο που κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια και την ευρωπαϊκή τράπεζα! Και όλο το σύστημα της federal Reserve

Και όλοι αυτοί,-των δυο προηγούμενων γενεών που τα έφαγαν με τους τρόπους που περιγράφουμε και αναλύουμε - καλώς μεν να πληρώσουν την άφρονα τακτική τους, εμείς όμως οι υπόλοιποι της νεότερης γενιάς, γιατί να πληρώνουμε λάθη προηγούμενων; Ρητορικό το ερώτημα στο διηνεκές θα παραμένει και αναπάντητο και παρόμοιο θα ξανά τεθεί γενιές μετά, πολλές φορές, αν δεν αλλάξει ο λαός μας νοοτροπία και τρόπο σκέπτεσθαι και πολιτεύεσθαι. Αν δεν εκπαιδευθεί και δεν επιστρέψει στις ρίζες, τις αξίες τα ιδανικά και τα μεγάλα οράματα του γένους, το ίδιο ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν και οι επόμενες γενιές. Και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται με αναλαμπές δημοκρατίας και κοινωνικές εκρήξεις να διαδέχονται η μιά την άλλη.

Όμως πριν συνεχίσουμε αυτή την ανάλυση και αναδρομή πίσω στα γεγονότα με στοιχεία, ντοκουμέντα και αποδείξεις για το πώς φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση,την οποία έχουμε προαναγγείλει εδώ και αρκετό διάστημα πίσω, και με αφορμή τα όσα είδαμε και ακούσαμε στο δελτίο του MEGA την Τετάρτη 1η Ιουνίου για τα γεγονότα της νύχτας της 31ης Μαϊου στους παράπλευρους δρόμους της Βουλής και αντίστοιχα την Πέμπτη 2 Ιουνίου για τα γεγονότα στην Κέρκυρα, καλά θα ήταν να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Να δούμε και κάποιες άλλες πτυχές.

Δικαιολογημένα λοιπόν, κύριοι του Mega και των άλλων λοιπόν κρατικών και ημικρατικών καναλιών, που αποδοκιμάζετε τους αποδοκιμάζοντες γέροντες, άνεργους και πεινασμένους νέους χωρίς μέλλον που πέσατε να τους ξεσκίσατε όλοι εσείς που παίζετε στην πλάτη τους εδώ και 35 χρόνια με το παραμύθι της μεταπολίτευσης, βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους! Και πολύ καλά κάνει και αποδοκιμάζει. Αποδοκιμάζει το σάπιο και διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα και όχι την δημοκρατία και τον κοινοβουελυτισμό. Αποδοκιμάζει το βουλευταριό και τους βολεμένους την οικογενειοκρατία και την πολιτική ασυδοσία, και όχι όλους το τονίζω αυτό. Υπάρχουν και άξιοι, υπάρχουν και ικανοί, υπάρχουν και τίμιοι και έντιμοι και ηθικοί, αλλά το ερώτημα είναι πόσοι μέσα στους 300; Πόσοι μέσα στο συνάφι μας; Οι έντιμοι ευτυχώς είναι εκτός βουλής εδώ και χρόνια. Οι έντιμοι συνάδελφοι είναι εκτός παιχνιδιού και μάσας και αυτυχώς γιατί δεν θα είχε μείνει κανείς...

Πόσοι είναι οι έντιμοι από το συνάφι μας κύριε Γιάννη Πρετεντέρη που τολμάτε και μιλάτε Εσείς και να χλαυεάζετε ή να επικρίνετε τον λαό που αγανακτεί έναντι των βουλευτών και βολευτών του έθνους; ή δεν γνωρίζετε πόσα λαμόγια και αλήτες έχει ο χώρος μας; Εσείς έχετε κατονομάσει αρκετούς...




Και φυσικά αυτός ο κόσμος δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί ούτε φυσικά πολύ περισσότερο, όλοι αυτοί οι αποδοκιμάζοντες και δικαίως φωνασκούντες, ανήκουν στο ΚΚΕ όπως εντέχνως παρακολουθούμε όλοι άναυδοι, και τους οποίους θέλει να τους χρεώσει η κυβέρνηση στην αριστερά. Ακραία και μεσοαστική, λες και αυτοί μόνον-οι αριστεροί κάθε φράξιας και ομαδούλας- είναι οι πατριώτες εδώ και χρόνια! Ε! όχι πια το ίδιο παραμύθι μας ταράξατε 35 χρόνια και βγάζετε φασίστα όποιον τολμά να αντιτάξει άλλη διαφοετική γνώμη φτάνοντας να έχετε ποινικοποιήσει ακόμα και εκείνους που φέρουν την ελληνική σημαία! Θυμηθείτε τις φλεγόμενες σημαίες από τα γνωστά παιδιά του Κώστα Λαλιώτη που βγαίναν και τα κάνανε γυαλιά καρφιά όταν το πράσινο κράτος είχε προβλήματα... Και μνήμη έχουμε και ιστορία διαβάζουμε...

Λές και αυτοί μόνον διεκδικούν τα προνόμια της διασφάλισης της δημοκρατίας, όπως προσπάθησαν να μας πείσουν τρείς 10ετιες τώρα όλοι μαζί, με κάθε τρόπο, ενώ κατά βάση όλοι αυτοί ευθύνονται, και για μεγάλες εθνικές καταστροφές. Τις σφαγές και την μισσαλοδοξία. Να ξέρουμε και τι λέμε. Το ίδιο ευθύνονται και οι δεξιοί, κάνανε και οι δυο ακρότητες μη το ξεχνάμε αυτό, αλλά δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά και δεν υπάρχει συμψηφισμός στα εγκλήματα... Μη τρελαθούμε κιόλας!

Τελευταίο παράδειγμα αυτής του ατοπήματος ο διαπρεπής συνταγματολόγος και Υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ε! Όχι κύριε Λοβέρδο και φίλτατη καλή μου κυρία, και πρώην συνάδελφισα, Λιάννα Κανέλλη-και ξέρεις ότι και σε συμπαθώ και αρκετά κοινά πνευματικά έχουμε-, οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ούτε του ΚΚΕ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ, ούτε του ΠΑΣΟΚ, που πολύ θα το ήθελαν οι κομματικοί ινστρούχτορες, και θα το καταλάβετε λίαν συντόμως όταν και αυτούς, και εσάς θα τους πάρει, όλους μαζί με τις πέτρες ο λαός. Ο κανονικός λαός, και όχι ο φτιασιδωμένος και καπελωμένος λαός, όπως επιχειρείται εδώ και μια εβδομάδα, με τα παπαγαλάκια του είτε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, είτε οι διάφοροι εκπρόσωποι του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που όσο βλέπουν σε πλήρη εξέλιξη το κίνημα του λαού –και πάλι απαραίτητη η διευκρίνιση του κανονικού λαού και όχι τον εντεταλμένων του ΠΑΣΟΚ λέγε με Σερέφογλου κτλ, που εισχώρησαν μέσα στο κίνημα και θέλησαν να βγουν στα παράθυρα για αυτοπροβολή και σημειολογικά να καπελώσουν το κίνημα του λαού- καλούν σε πανστρατιά κινητοποιήσεων. Κινητοποιήσεις που στόχο έχουν να καπελώσουν για να επιχειρήσουν στην συνέχεια να ελέγξουν πολιτικά και να γεμίσουν την πολιτική δεξαμενή τους με νέους ψήφους από το όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων. Όχι δεν είναι αναποφάσιστοι, όπως τους χαρακτηρίζουν σκόπιμα οι στημένες δημοσκοπήσεις. Αηδιασμένοι με όλους σας είναι! Και με τους πολιτικούς και με τους δήθεν "θεματοφύλακες" δημοσιογράφους της πλάκας και της μίζας. Αυτή είναι η αλήθεια και την γνωρίζετε πολύ καλά κύριοι!

Είναι αισχρό και χυδαίο κύριε Γιάννη Πρετεντέρη και κυρία Όλγα Τρέμη-και οι συν αυτώ συνομολογούντες σε άλλα κανάλια και καναλάκια- να τολμάτε να μιλάτε και να αποδοκιμάζετε τους ανθρώπους, συνταξιούχους και μισθωτούς άνεργους και ανθρώπους που ζουν υποτυπωδώς κάτω από το όριο της φτώχειας και της εξαθλίωσης με 300, 500 και 700 ευρώ, εσείς με τις 3000, 4000 και 7000 ευρώ μηνιαίως, χώρια τα extra bonuses που παίρνετε! Ή τις αρπαχτές που κάνετε όλοι μαζί! Από τα δικά μας τα λεφτά και το εννοώ. Τα δικά μας τα λεφτά κλέβετε και αρπάζετε μέσα από τα δάνεια που παίρνουν οι εκδότες και επιχειρηματίες σας από τις τράπεζες από το δικό μας χρήμα που βρίσκετε εκεί. Το χρήμα που δίνει η ευρωπαϊκή ένωση, το ΔΝΤ και η κομισιόν για να κινηθεί η αγορά. Γιατί όλα τα κανάλια, εδώ και χρόνια είναι ζημιογόνα και το γνωρίζετε πολύ καλά όλοι σας και ζουν από τα θαλασσοδάνεια δανεικά και αγύριστα δηλαδή μη τρελαθούμε κιόλας Λοιπόν αφού είναι ζημιογόνες όλες αυτές οι φωτοβολίδες και οι εκδόσεις με ποια λεφτά τρέχουν καθημερινά; Ζουν με τα δάνεια, ναι η όχι; Πάψτε λοιπόν να προκαλείτε κύριε Δελατόλα με τους δυο και τρεις μισθούς, αποκαλώντας δεξιούς τους ανθρώπους που αποδοκιμάζουν ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο εσείς και οι όμοιοι σας υπηρετείτε πιστά και με το αζημίωτο… σας βαρέθηκε ο κόσμος. Σας σιχάθηκε η ψυχή μας! Όλους!
Είναι θράσος και ντροπή, κύριοι όλης της πιάτσας και του συναφιού μας, να μιλάτε εσείς και να παριστάνετε εσείς τον θεματοφύλακα της δημοκρατίας με τις κορώνες για τα περί δημοκρατίας! Η ψήφος, ξέρετε πολύ καλά ότι είναι χαλκευμένη από τις στημένες δημοσκοπήσεις με τις στημένες και προμελετημένες ερωτήσεις! Είναι χυδαίο θράσος να βγαίνετε να παριστάνετε εσείς με τους παχυλούς μισθούς που για να βγείτε στον αέρα, εσείς κύριοι όλοι και δεν ξεχωρίζω κανέναν από αυτή την γενιά του 1989 της λεγόμενης ελεύθερης τηλεόρασης και του ελεύθερου ραδιοφώνου που σήμερα ή μάλλον εδώ και 20 χρόνια μας έχετε πεθάνει όλους με τους παχυλούς μισθούς σας, είτε τώρα με το ευρώ είτε τότε με την δραχμή, κάποια άλλα παιδάκια πίσω από τις κάμμερες και πίσω στην παραγωγή το ρεπορτάζ και το πεζοδρόμιο ζουν μόνο με 700 και 800 ευρώ! Μη τρελαθούμε κιόλας! Αν αυτό δεν είναι πρόκληση τι είναι;

Και μετά όταν θα έρθει οριστικά και αμετάκλητα το τέλος αυτής της εποχής -και έρχεται γρήγορα -και ο κόσμος εξεργεθεί-γιατί η επόμενη φάση είναι η λαϊκή εξέργεση και η αιματοχυσία, ειδικά όσο προκαλείτε με αυτές τις αρλούμπες που βγαίνετε και λέτε εσείς με τους προκλητικούς μισθούς, θα βγαίνετε να παριστάνετε τους τιμητές της λαϊκής εξέγερσης για συνεχίσετε να υπάρχετε και να αναπαράγεται ο κύκλος της ανωμαλίας και της ντροής. Ποιοι όλοι εσείς, όταν οι συνεργάτες γύρω σας-τεχνικοί και δημοσιογράφοι δεν παίρνουν ούτε το 1/10 του προκλητικού μισθού που παίρνετε εσείς, καθημερινλα απολυόνται αλλά στα κ(λ)ανάλια δεν λέτε κουβέντα και δεν ιδρώνει το αυτί σας. 10αδες καθημερινά οι απολυμένοι σε κανάλια και εφημερίδες αλλά δεν τολμά να μιλήσει κανείς. Ούτε στην ψηλά δεν περνά η είδηση και επειδή ενολχείστε βάζετε τους συνεταίρους σας στην εξουσία -την εκάστοτε κυβέρνηση να περνά νόμους για τα blog ώστε να φιμώσετε και εκβιάζετε...

Οι επόμενοι που θα πετροβολά ομαδικά ο λαός είστε όλοι εσείς που προκαλείτε! Όλοι μηδενός εξαιρεμένου! Ο κατάλογος είναι μακρύς και πολύ σύντομα θα δημοσιποιηθεί. Μη παριστάνετε μετά και τις αθώες περιστερές όταν ο λαός θα ανατρέψει το σάπιο και βρόμικο πολιτικό οικονομικό κατεστημένο. Εκδότες πολιτικοί και δημοσιογράφοι ένα συνάφι όλοι μαζί στην παλτεία κωλονακίου κάθε ημέρα χρόνια τώρα...

Και για να μη νομισθεί ότι καλώ τον κόσμο σε τέτοιες πράξεις ξεκαθαρίζω ότι αποδοκιμάζω τέτοιες πρακτικές βίας, αλλά δυστυχώς εκεί οδηγούμεθα με την άφρονα τακτική και προκλητική συμπεριφορά όλων σας που βγαίνετε και παριστάνετε τις καρυάτιδες της δημοκρατίας! Ποιοι εσείς που καθημερινά την νοθεύετε με την στρατευμένη ψευδολογία όσων μεταδίδετε ή τα κατευθυνόμενα σχόλια σας. Σχόλια και κορώνες που στόχο έχουν να ικανοποιούν τα αφεντικά σας, την εκάστοτε κυβέρνηση και τους χρηματοδότες σας, για να περνάτε εσείς καλύτερα και εμείς χειρότερα!

Πώς τολμάτε και λέτε κύριοι στο Mega ή εσείς κύριε Α. Δελατόλα ότι δεν πήρε κανείς τα κλεμμένα την ίδια στιγμή που εσείς οι ίδιοι, θέλοντας και μη, μιλάτε για ατιμωρησία! Πως τολμάτε και βάζετε ταμπέλες;Πως και γιατί χρωματίζετε μαύρο ότι δεν εντάσσεται στα δικά σας συμφέροντα; Και βέβαια τα πήρανε! και είστε συνένοχοι και εσείς σε αυτή την διαχρονική μεγάλη απάτη των γελευταίων 35 ετών! Ειδικά εσείς κύριοι στο Mega της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ή μήπως θέλετε να μιλήσουμε για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και τις αρπαχτές που έγιναν τότε; Το μεγαλύτερο σκάνδαλο εκείνης της χρυσής -δήθεν- εποχής του χρηματιστηρίου που στέλνατε τον κόσμο να επενδύει σε μετοχές φούσκες, την ίδια στιγμή που εσείς ρευστοποιούσατε και φουσκώνανε οι τσέπες των αφεντικών σας; Βγάλτε λοιπόν το σκασμό! Και μη μιλάτε άλλο. Μη προκαλείτε. Λουφάξετε γιατί δεν σας παίρνει. Σκάστε, γιατί όπου σας βλέπει ο κόσμος, θα σας πετροβολά και πολύ καλά θα σας κάνει!

Σεβαστείτε εσείς πρώτα τα ιερά και τα όσια όσων μάτωσαν για την δημοκρατία και την ελευθερία και μετά θα τα σεβαστεί και αυτός ο λαός που του πίνετε το αίμα όλοι μαζί με το μπουρί της σόμπας!

Η ψήφος που επικαλείστε κύριοι –όλοι των κρατικοδιαίτων καναλιών είναι χαλκευμένη από εσάς τους ίδιους χρόνια τώρα!

Ε ! λοιπόν όχι ο λαός που είναι στα πεζοδρόμια δεν είναι ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί που έτσι με αυτό το κολπάκι πάτε να διχάσετε τον Ελληνισμό για να επιβιώνετε εσείς μια αριθμημένη νομενκατούρα των ολίγων και δήθεν περισπούδαστων που δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να διαφυλλάσσετε το σάπιο πολιτικό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα! Το σύστημα που σας ανέθρεψε και σας πότισε με το γάλα του για να το υπηρετείτε σήμερα πιστά!

Αν θέλετε να προσφέρετε μια υπηρεσία τούτες τις ώρες που ο λαός δοκιμάζεται με τις ανάλγητες συμπεριφορές και την εθνική καταστροφή που έρχεται με το μνημόνιο που εκχωρεί και εκποιεί την εθνική κυριαρχία της χώρας, βγάλτε το σκασμό. Κάντε αυτοκριτική. Βάλτε τα κεφάλια μέσα και παρακολουθείστε με δέος και φόβο την αληθινή δημοκρατία που σμιλεύεται κάθε ημέρα εδώ και δέκα ημέρες, ανεξαρτήτως όσων έχουν παρεισφρίσει και εισχωρήσει και εννοώ όλους εκείνους τους εντεταλμένους του ΠΑΣΟΚ, της αριστερής θολοκουλτούρας και της δεξιάς παραφροσύνης του κάθε Καρατζαφέρη. Του ανθρώπου που έγινε βουλευτής από τον Μητσοτάκη για να πάρει την βουλευτική ασυλία, επειδή είχε κατακλέψει μισθούς 10αδεων ανθρώπων. Μη τρελαθούμε που θα κάνουμε και τον Καρατζαφέρη των άνθρωπο Αμερικανών και Βρετανών, σοβαρό πολιτικό πρόσωπο. Μια ζωή υποτελής ήταν στην Αγία οικογένεια Μητσοτάκη για αυτό και προσφέρει πάντα δεκανίκια τώρα στο ΠΑΣΟΚ, αύριο στην Ντόρα για να μπει στην κυβέρνηση να δει τον εαυτό του υπουργό μια μέρα και ας τελειώσει. Αυτός είναι ο άνθρωπος και κρίμα γιατί μέσα στο κόμμα του υπάρχουν και άνθρωποι σα το Μάκη Βορίδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Κρίμα γιατί και οι δυο τους είναι καλά άξια και τίμια παιδιά.

Αυτό που παρακολουθείτε όλες αυτές τις ημέρες είναι η ενεργοποίηση του άρθρου 120 του συντάγματος, και όχι γιατί το είπε ο πολύς κύριος Κασσιμάτης, υπεύθυνος και εκείνος για μια σειρά εγκληματικές πράξεις αυτών που πιστά υπηρετούσε και σήμερα τον έχουν ξεβράσει, για αυτό και μιλά. Το αυτό ισχύει και για τον πολύ και εντιμότατο κύριο Κώστα Μπέη και οι δυο τους που σήμερα αδημονούν και συνηγορούν υπέρ του λαού είχαν χρόνο να σκεφθούν πολλά από το 1985, όταν ο αίμνηστος Σάκης Καράγιωργας τους τα έλεγε στις συνεδριάσεις του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα διολισθαίνει…

Αυτή η καθημερινή λαϊκή κινητοποίηση είναι η ενεργοποίηση του άρθρου 120 του συντάγματος. Αυτό το φαινόμενο που παρακολουθούμε με τις καθημερινές λαϊκές συνελεύσεις από τους θυμωμένους Έλληνες και οργισμένους αγανακτισμένους πολίτες είναι η αναβίωση της αληθινής δημοκρατίας, όπως την έχει ο έλληνας μέσα στο DNA και την βιώνει αυτός ο λαός, όταν βλέπει να τον ποδοπατάνε όλοι αυτοί οι γυμνοσάλιαγκες του σάπιου ανήθικου και διαφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Ενός κατεστημένου που ψυχορραγεί εδώ και ημέρες.

Ο κόσμος κάθε φορά που ανοίγει τηλεόραση και βλέπει σε όλα τα κανάλια, μικρά και μεγάλα, αυτό που διαπιστώνει και τον εξοργίζει είναι αυτή η μεγάλη διαπλοκή του διαφθαρμένου πολιτικού συστήματος με τα μεγάλα ή μικρά εκδοτικά οικονομικό πολιτικά συμφέροντα.

Ας βγουν όλοι αυτοί οι θολοκουλτουριάρηδες που έχουν πιάσει τις θέσεις και τα αξιώματα εδώ και τρεις δεκαετίες και ας κάνουν την αυτοκριτική τους. Ας αναζητήσουν τα αίτια της βαθιάς αυτής οικονομικό πολιτικής και κοινωνικής κρίσης.

Δυστυχώς το σημερινό κοινοβούλιο, όπως και τα δυο και τρία προηγούμενα, είναι προϊόν και αποτέλεσμα των μικρών ή μεγάλων τοπικών ή κεντρικών διαπλεκομένων συμφερόντων. Όλα αυτά που βιώνουμε είναι τα λάθη μια μακράς αλυσίδας λαθών από το 1850 και εντεύθεν όπου όλα φτιάχνονταν στο πόδι, επειδή ποτέ ο λαός αυτό δεν αφέθηκε στην ησυχία του να σκεφθεί. Να διαβουλευθεί. Να προτείνει. Να αποφασίσει. Να επιλέξει εκείνος και όχι άλλοι για εκείνον τους ηγέτες του. Όλα αυτά που βιώνουμε και αυτά που θα βιώσουμε, από τον Ιανουάριο έχουμε εμείς εδώ που φωνάζουμε «έρχεται λαϊκή εξέγερση» με συνεχή post και αναρτήσεις μας, όταν βλέπαμε το ποτάμι να φουσκώνει και την λαϊκή οργή και αγανάκτηση να ξεχειλίζει.

Όχι κύριε Πρεντέρη, Κυρία Τρέμη και Κύριε Δελατόλα και συλλήβδην άνθρωποι των διαπλεκομένων και εξαρτημένων κρατικοδιαίτων ΜΜΕ τι περνά μια ελληνική οικογένεια! Δεν ξέρετε γιατί ζείτε με τους παχυλούς και προκλητικούς μισθούς σας.

Και κάτι ακόμα. Επαναδιαπραγμάτευση σε τι Κύριε Αντώνη Σαμαρά; Γιατί δεν το ξεκαθαρίζετε; Όχι ο λαός δεν θέλει επαναδιαπραγμάτευση σε μια κατάπτυστη και επαίσχυντη δανειακή σύμβαση που ξεπουλά τον εθνικό μας πλούτο και εκποιεί την εθνική μας κυριαρχία άρθρο 4 και 14 αντίστοιχα της δανειακής σύμβασης. Ο λαός θέλει δέσμευση ότι θα την καταργήσετε με την διαδικασία του επείγοντος και με ένα άρθρο ημέρα και όχι νύχτα.

Ο λαός θέλει έλεγχο και επιτροπή λογιστικού ελέγχου από το 1973 μέχρι σήμερα. Επιτροπή που δεν θα διορίσετε εσείς, κύριε Σαμαρά, αλλά θα εκλεγεί μέσα από διαδικασίες. Ο λαός θέλει δέσμευση, κύριε Σαμαρά, ότι θα σεβαστείτε τα ψηφίσματα από τις καθημερινές λαϊκές συνελεύσεις και μετά θα το σκεφθεί πολύ, αν θα σας δώσει την ευκαιρία να γίνουν εκλογές και εν τω μεταξύ δεν ανατραπεί το υπάρχον διαφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα διαπλεκομένων. Ο λαός κύριοι θα μείνει εκεί ώσπου να φύγετε εσείς. Με το καλό ή το άγριο!

Όχι, κανείς δεν πρέπει να φύγει από τις πλατείες και τα πεζοδρόμια. Διώξτε και απομονώστε όλους αυτούς που θα δείτε να εκφράζουν με τον ένα ή τον άλλο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Είτε δεξιοί, είτε αριστεροί, είτε ακραίοι και των δυο πλευρών. Είναι οι δυο όψεις του ιδίου βρόμικου και κάλπικου νομίσματος.

Εντείνετε τις κινητοποιήσεις. Μείνετε εκεί μέρα και νύχτα. Όλοι μαζί οικογενειακά. Νέοι και ηλικιωμένοι. Άνεργοι και εργαζόμενοι. Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών βγείτε στους δρόμους. Στις πλατείες. Ξεσηκωθείτε. Εξεγερθείτε. Ειρηνικά. Χωρίς βία. Η βία ανήκει στην κάθε μορφής κρατική ή παρακρατική πολιτική και εκδοτική διαπλεκόμενη εξουσία. Ειρηνικά, όπως ο Μαχάτμα Γκάντι. Να μη φεύγετε από εκεί έστω και αν σας διασύρουν. Έστω και αν σας χτυπάνε τα μάτ. Έστω και αν σας ποδοπατούνε αυτές οι εικόνες θα κάνουν το γύρο του κόσμου και θα είναι το τέλος μια βρόμικης εποχής. Μια εποχής πόνου.

Βγείτε όλοι στους δρόμους. Στις πλατείες. Καλλιτέχνες. Διανοούμενοι. Κάντε λαϊκές συνελεύσεις εκεί στην πλατεία, όπως η Εκκλησία του δήμου κάποτε. Διδάξτε την δημοκρατία, όπως δεν μας την δίδαξαν όλοι αυτοί οι ινστρούχτορες της ψευδοαριστεράς και της επάρατης δεξιάς. Στήστε χορό και πανηγύρι, γιατί η δημοκρατία είναι μια μεγάλη εορτή. Γιορτή λόγου και διαλόγου. Μιλήστε. Διαλεχθείτε και μέσα από τον διάλογο και την καθημερινή τριβή, θα βγει αποτέλεσμα. Λίγο ο ένας λίγο ο άλλος, θα τον σηκώσουμε τον ήλιο και πάλι πάνω από την Ελλάδα.

Βγείτε και κάντε συνεδριάσεις οι σύγκλητοι των πανεπιστημίων. Συνεδριάστε ακαδημαϊκοί στο σύνταγμα δίπλα στον λαό. Να σας ακούσει ο λαός. Να διαλέγεσθε. Να σας αφουγκρασθεί.

Βγείτε και τραγουδήστε στο δρόμο. Στις πλατείες. Ναι, Διονύση Σαββόπουλε, τώρα είναι η ώρα να βγεις να τραγουδήσεις δἰπλα στο λαό. Η Βουλή είναι εκεί έξω στα πεζοδρόμια και στις πλατείες και όχι μέσα στο επτασφάλιστο προκλητικά φυλαγμένο κτήριο!

Η αληθινή βουλή και πραγματική δημοκρατία είναι εκεί έξω. Εκεί δοκιμάζεται σήμερα η αληθινή δημοκρατία στην πράξη. Οι Έλληνες, χωρίς ταμπέλες και χρωματιστές σημαίες, βουλεύονται και διαβουλεύονται. Εκεί στην λαϊκή εκκλησία του δήμου.

Και τέλος, ας πάρει το μήνυμα και η Εκκλησία. Η ιεραρχία στο σύνολο της και ας βγει και αυτή να συνεδριάσει στους δρόμους. Εκεί μαζί με το λαό της. Μαζί με το ποίμνιο της. Ναι να βγουν και οι παπάδες στους δρόμους. Να βγει και η Εκκλησία Μακαριώτατε. Ναι, Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κύριε Ιερώνυμε, να βγείτε στους δρόμους εκεί είναι η θέση σας. Σας καλεί ο λαός σας. Σας καλεί το καθήκον σας. Σας καλεί το χρέος προς το έθνος και την πατρίδα. ο λαός σας υποφέρει. Καταδυναστεύεται. Του έχουν πάρει τα πάντα. Και τώρα του παίρνουν εκτός από το ψωμί και την μπουκιά από το στόμα του, και την εθνική αξιοπρέπεια. Τον χλευάζουν λαοί και έθνη, εξ αιτίας της ανικανότητας των πολιτικών υποταγμένων στην νέα τάξη και τα μεγάλα αφεντικά του κόσμου. Ναι, γιατί όχι, και με το π ακόμα να κατεβείτε στο πεζοδρόμιο μαζί με το λαό σας. Εκεί είναι η θέση σας. Στο πεζοδρόμιο και στις πλατείες. Τώρα σας χρειάζεται το ποίμνιο σας. Τώρα σας χρειάζεται ο λαός.

Η ευθύνη, για όσα γίνονται και όσα θα γίνουν τα προσεχή 24ωρα ανήκει εξ ολοκλήρου στο διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τους υπηρέτες του τους μεγάλο δημοσιογράφους -ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ- ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΟΙ να το καθαρίζουμε. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους όλοι αυτοί πριν αρχίσουν και βάζουν ταμπέλες. Ας δουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια για την οποία, εν πολλοίς από το 1989 και μετά είναι συνυπεύθυνοι, και μετά ας μελετήσουν το φαινόμενο των οργισμένων Ελλήνων και αγανακτισμένων πολιτών. Ας δείξουν επιτέλους, έστω σημάδια αυτοκριτικής με την σιωπή τους και ας σταματήσουν να χαχανίζουν ως δήθεν θεματοφύλακες αυτοί που συμμετέχουν στην διαφθορά συλλήβδην ενός λαού που επιχειρούν να τον εκμαυλίσουν και να τον ενοχοποιήσουν, γιατί απλά αντιδρά. Καλά κάνει και αντιδρά. Με όποιο νόμιμο και θεμιτό μέσο. Ναι και η ανοιχτή παλάμη και η πτύελος (κοινώς το φτύσιμο) είναι νόμιμες και σημειολογικές αντιδράσεις. Χαρακτηρίζουν τους πολίτες. Τους βάζουν ταμπέλες. Τους λένε δεξιούς ή ακροδεξιούς. Τους βαφτίζουν ότι και όπως θέλουν για να πολώνουν το κλίμα. Χρεώνουν και πιστώνουν στον ένα και τον άλλο δεξιά και αριστερά την δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού για όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και 35 χρόνια! Ο κόσμος δεν τα αποδοκιμάζει απλά. Τα ξερνά. Τα αποβάλλει! Τώρα, εδώ και 10 ημέρες και έτσι θα συνεχίσει κάθε ημέρα. Τώρα με ηρεμία, με διάλογο και λαϊκές συνελεύσεις, προειδοποιώντας με τρόπο και νόημα…. Έχει όμως και η υπομονή τα όρια της. Φροντίστε να μην την εξαντλήσετε!

http://greekamericannewsagency.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...