Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Τά 'μαθες τα νέα πατέρα ; Μας δανείσανε τα κορόϊδα.


Πάλι τα καταφέραμε ! Μας δανείσανε τα κορόϊδα. Στην αρχή μας κάνανε τους δύσκολους, στο τέλος όμως εμείς, Εγώ και ο βαγγέλης δηλαδή ΕΓΩ τους τη φέραμε.
Έπρεπε να'σουν εκεί από μια μεριά νά'βλεπες τι πλάκα είχε !!!!!
Αυτή η Merkel είχε καταπιεί τη γλώσσα της.


Αλλά κι 'αυτός ο Sarkozy, αλήθεια τι εβραίος ρε παιδί μου και πόσο δίκαιο είχες όταν μας έλεγες προσέξτε τους εβραίους ! Αυτοί δεν έχουν μπέσα ! Εγώ όμως πατέρα πάντα σ'άκουγα κι αυτό είναι που μας σώζει ακόμη και σήμερα !!

Αλλά κι'αυτός ο Sarkozy, πως να το πιστέψεις, είχε χωθεί κάτω από το τραπέζι.
Όχι βέβαια για τίποτε συναλλαγές, μη νομίζεις, αλλά επειδή είναι τόσο κοντός. Φαντάσου συνδυασμός:εβραίος και κοντός !!!!
Τά'μαθες τα νέα πατέρα. Ο αγώνας δικαιώθηκε, με αυτή τη σωτήρια (ντρίπλα) κίνηση, η Ελλάδα ανήκει πλέον στους Ελληνες. Ναι στους μη προνομιούχους Ελληνες. Και το κυριότερο το πετύχαμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δηλαδή κάναμε πράξη και το άλλο σύνθημα "Οχι στην ΕΟΚ", αφού δεν μπήκαμε σ'αυτή, όπως πολύ σωστά θυμάμαι εσύ πατέρα πάντα τόλεγες.
Είδες πόσο επίκαιρη είναι η νίκη μας !!!
ΕΓΩ πατέρα είμαι από τους λίγους έλληνες πολιτικούς που πάντα διαβάζω (πριν και μετά το γυμναστήριο) ιστορία.

Έτσι καταφέρνω και συνδυάζω σωστά σημαντικές ιστορικές επετείους με σύγχρονες επαιτείες !!!!!
Φαντάζομαι να θυμάσαι ότι πέρισυ την ημέρα της επετείου της εθνικής ανεξαρτησίας, υπέγραψα το μνημόνιο και έβαλα – επιτέλους – το ΔΝΤ στην ελλάδα.

Το ξέρω ότι και εσύ προσπάθησες, στο αναγνωρίζω, αλλά δεν πρόλαβες. Εφερες μόνο τους ανθρώπους του σε πρώτη φάση και τους έβαλες σε πόστα.
Προχθές πάλι με αφορμή την επέτειο που έπεσε η χούντα, σκεφθηκα ότι ήταν ευκαιρία να πάω στις Βρυξέλλες και να τους δώσω ένα καλό μάθημα !

Σε λίγο πλησιάζει η επέτειος της δίκης της χούντας κάτι έχω σκεφθεί δεν στο λέω ακόμη, αρκεί βέβαια να προλάβω.
Το λέω αυτό γιατί τα άλλα παιδιά μου ετοιμάζουν κάποιο ταξίδι, αλλά δεν μου λένε τίποτε, προφανώς για να μου κάνουν έκπληξη !
Έχω όμως ένα παράπονο πατέρα ! Ο κόσμος δεν με καταλαβαίνει ! Όχι ότι αποζητάω καποια αναγνώριση, γιατί εσύ μ'έμαθες να δουλεύω με ανιδιοτέλεια, χωρίς συμφέρον και σου χρωστάω μεγάλη χάρι γι'αυτό.
Αλλά ξέρεις όλα έχουν τα όριά τους, όχι δα και τέτοια αντίδραση αυτό είναι πολύ άδικο !!!
Αυτά προς το παρόν, μόλις έχω κι' άλλα νέα θα επανέλθω !!!

1η Σημ. Κάθε τυχόν ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή γεγονότα είναι τελείως συμπτωματική και η τυχόν ερμηνεία και απόδοση τους στο αντίθετο, είναι κακοήθης και εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες.

2η Σημ. Αλήθεια πόσα και από ποιούς δανειστήκαμε στις Βρυξέλλες ;
109 δις από την Ε.Κ.Τ. Και 50 δις από ιδιωτικές τράπεζες.;
Με ποιο επιτόκιο ; με ποιους όρους ; έχουν πράγματι να μας δανείσουν οι ιδιωτικές αυτές τράπεζες ;

Τι λέει η πραγματικότητα για τις γαλλικές τράπεζες για παράδειγμα ;
Ενώ πέρασαν με επιτυχία το crash test που έκανε επίσημα η ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή – δεν έχει ανακοινωθεί εάν επρόκειτο για την ίδια συνταγή την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο κος Παπακωνσταντίνου πέρισυ για τις ελληνικές τράπεζες, προφανώς είναι θέμα κατοχύρωσης δικαιωμάτων !!!!!!!! - η αλήθεια φαίνεται να είναι ελαφρώς διαφορετική.
Το αποτέλεσμα αυτό δεν φαίνεται να ενθουσίασε το χρηματιστήριο, που κατά κανόνα ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται.

Έτσι τη περασμένη Δευτέρα κιόλας η BNP Parisbas έπεσε 3,44% η Credit agricole κατά 3,54% και η Societe generale κατά 5,48 % !!!!!!
Οι λόγοι είναι προφανείς. Το χρηματιστήριο ξέρει αυτό που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος και γι' αυτό δεν μασάει.

Γνωρίζει λοιπόν τα   λογιστικά τερτίπια που είχαν σκόπιμα ακολουθηθεί για τους υπολογισμούς.
(π.χ. Υπολογίζοντας το ποσοστό ρευστότητας στο 5% αντί για 7% που είναι τα κριτήρια των συμφωνιών της Βασιλείας – 16 -12 – 2010 – ειδικά για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν υπολόγισαν το σύνολο της υποτίμησης των τίτλων που αντιπροσωπεύουν τα δάνεια των κρατών, δεσμευμένα στα λογιστικά βιβλία των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο κίνδυνος της μη αποπληρωμής των λεγόμενων "δανείων" υπολογίστηκε στο 30% και όχι στο 100%, όπως για άλλους ευνόητους λόγους και σε άλλες περιπτώσεις, υπολογίζεται στην αγορά.

Σύμφωνα με στοιχειώδεις υπολογισμούς τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, θα βρεθούν σύντομα σε αναζήτηση τουλάχιστον 80 δις є, προκειμένου να αποφύγουν μια επερχόμενη συστημική κρίση.

Σήμερα η ΕΚΤ δανείζει τις ιδιωτικές τράπεζες με επιτόκιο 1,5%, ενώ αυτές με τη σειρά τους δανείζουν με σαφώς υψηλότερα επιτόκια, όπως στη περίπτωση του δεκαετούς δανείου της Ιρλανδίας που φτάνει στο 14% . Τι θα πρέπει να περιμένουμε άραγε για τη περίπτωσή μας ;
Φυσικά τα ίδια αυτά επιτόκια δεν ισχύουν στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες.
Είναι λοιπόν σαφές ότι πρόκειται για μια αισχρή νομιμοποίηση ενός τοκογλυφικού συστήματος σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, που επιπλέον για να μην κινδυνεύσει να χρεοκοπήσει το ίδιο καταφεύγει σε δανεισμό από την ΕΚΤ, οι δυνατότητες της οποίας δεν είναι απεριόριστες.
Ποιά ιδιωτική επιχείρηση και ποιό νοικοκυριό θα δανείζονταν με τέτοιες διαδικασίες, τέτοιους όρους από τέτοιους δανειστές ;

(Καλό είναι να κάνουμε μερικές φορές απλούς υπολογισμούς και συγκρίσεις σε επίπεδο μικροοικονομίας)

3η Σημ. Σύμφωνα με την γαλλική La Tribune (13-07-11) σε αντίθεση με την πρωτεύουσα του και έδρα της Ε.Ε. τις Βρυξέλλες, το Βέλγιο - αν και χωρίς κυβέρνηση προς το παρόν - φαίνεται ότι τα καταφέρνει καλλίτερα.
Το έλλειμμα του μέσα στο 2011, μειώνεται με ταχύτερους ρυθμούς από ότι είχε αρχικά υπολογισθεί.

Μήπως το παράδειγμα του Βελγίου θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να βρουν την υγειά τους, μακριά δηλαδή από τις Βρυξέλλες ;









Newstrap.gr 
posted by eleftheriskepsii
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...