Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

«Κύριοι, αποτύχατε! Η τρόικα δεν επιστρέφει» - Μετά τα γκάζια στον Στουρνάρα ο... «πάγος»– Δεν έρχονται οι δανειστές, αδύνατη η έγκριση της δόσης ...


- Ούτε την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα αποκαλύπτει το Reuters - Η νέα άφιξη των δανειστών ακυρώθηκε γιατί η Ελλάδα απέτυχε να κάνει όσα υποσχέθηκε είπαν αξιωματούχοι...- Απίθανη πια η έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου - «Τρέξτε» είπαν χθες σε τηλεδιάσκεψη στον Γιάννη Στουρνάρα οι Όλι Ρεν, Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν.....

Ο κόσμος (Ευρώπη, Ουάσινγκτον) το είχε «τούμπανο» κι εμείς... κρυφό καμάρι. Αυτό που όλοι περίμεναν, επιβεβαιώνεται μέσω το πρακτορείου Reuters και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, σύμφωνα με τους οποίους η τρόικα δεν πρόκειται να γυρίσει στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα όπως ήταν προγραμματισμένο.
Και αυτό γίνεται γιατί η Αθήνα απέτυχε παταγωδώς να εκπληρώσει υποσχέσεις που είχε λάβει και να κάνει πράξη μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί. Η απόφαση των εκπροσώπων των δανειστών να αναβάλουν τη νέα επίσκεψή τους στην Ελλάδα καθιστά αδύνατη την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, όταν ο ένας αξιωματούχος ρωτήθηκε αν η αναβολή της επίσκεψη της τρόικας σημαίνει πως δε θα είναι δυνατή η έγκριση της δόσης, η απάντηση που έδωσε ήταν μονολεκτική: «σωστά».

Πάντως, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι οι συζητήσεις με την Αθήνα θα συνεχιστούν. «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη πότε ακριβώς θα επιστρέψει η αποστολή», είπε.


Η κακή μέρα, φάνηκε από χθες το βράδυ!


Η εξέλιξη ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Είχε επί της ουσίας διαφανή και από την τηλεδιάσκεψη που είχε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Όλι Ρεν, τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον εκπρόσωπο του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Το μήνυμα ήταν ένα: πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις. Δηλαδή, "τρέξτε!".

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών είχαν προαναγγείλει ουσιαστικά την αναβολή της άφιξης της τρόικας, επικαλούμενοι όμως το βαρύ πρόγραμμα του οικονομικού επιτελείου την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της ψήφισης του προϋπολογισμού και της κατάθεσης στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Από την τηλεδιάσκεψη δεν έλειψαν οι εντάσεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ: υπήρξαν στιγμές έντασης και διαφωνιών για επί μέρους θέματα της διαπραγμάτευσης...
newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...