Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Είναι το σύνθημα για να πάρουν τα περίπτερα και τα μαγαζιά μας οι καπνοβιομηχανίες, οι τσιγάραδες και τα σούπερ μάρκετ....


Η σιωπή των αμνών….. και τι πρέπει να αλλάξει. 

Αγαπητοί συνάδελφοι –συναδέλφισες Είμαστε επαγγελματίες περιπτερούχοι - καπνοπώλες και λιανέμποροι ψιλικών ειδών από κάθε γωνία της Αττικής. 


Μας ενώνει μεταξύ μας αλλά και μαζί σου το άγχος της καθημερινής επιβίωσης. Γνωριστήκαμε από τους αγώνες μας ενάντια στην αύξηση των φόρων στον καπνό, την κατάρρευση των ποσοστών μας και την επαγγελματική μας απαξίωση. Ξεκινάμε από τη διαπίστωση ότι ο συνδικαλισμός μέχρι σήμερα στο χώρο μας είναι παρασκηνιακός, άνευρος και αποτυχημένος και δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει. Θέλουμε ένα συνδικάτο από όλους εμάς, μόνο για εμάς και για κανέναν άλλο. Είμαστε επαγγελματίες, όπως εσύ, απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες και θέλουμε όλοι μαζί οι επαγγελματίες να ζούμε αξιοπρεπώς από τα μαγαζιά μας. 

Μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο . Εμείς τι κάνουμε; Τρία χρόνια τώρα οι φόροι στα τσιγάρα ανεβαίνουν, οι καπνοβιομηχανίες και το χονδρεμπόριο ρίχνουν τις τιμές και κόβουν από το κέρδος του περιπτερά. Τρία χρόνια τώρα η καπνοβιομηχανία καρπώνεται το 60,40% της υπερφορολογημένης αξίας των τσιγάρων και το χονδρεμπόριο τα υπόλοιπα αφήνοντας ψίχουλα στο περίπτερο. Τρία χρόνια τώρα οι εταιρείες τηλεφωνίας βγάζουν την μία προσφορά μετά την άλλη και ρίχνουν το κέρδος μας στις κάρτες για να βγάλουν τα σπασμένα. Τρία χρόνια τώρα η φορολογία μας αυξάνεται, το ρεύμα έχει φτάσει ύψη, τα δημοτικά τέλη λιανίζουν το κέρδος μας από τύπο, ζαχαρώδη και αναψυκτικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με το τελευταίο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το επάγγελμά μας «άνοιξε» και οι επιχειρήσεις μας απέκτησαν ημερομηνία λήξης.

 Είναι η στιγμή εκείνη που ο δικαιούχος της άδειας του περιπτέρου θα πεθάνει και ο δήμος θα μας πετάξει έξω από αυτό για να το βγάλει σε δημοπρασία, αν δεν το καταργήσει. Είναι το σύνθημα για να πάρουν τα περίπτερα και τα μαγαζιά μας οι καπνοβιομηχανίες, οι τσιγάραδες και τα σούπερ μάρκετ. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να μας βγάλουν από την μέση. Είναι η κατάργηση του επαγγέλματός μας, αφού τσιγάρα θα μπούνε από τα μπαρ μέχρι τα κομμωτήρια. Είναι η ταφόπλακα του περιπτέρου και του καπνοπωλείου. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιδράσουμε Απέναντι στη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση και τον αφανισμό των επιχειρήσεών μας, δεν μπορεί να σταθεί ο παθητικός και συμβιβασμένος παλιός συνδικαλισμός. Δεν μπορεί να είναι απάντηση η παθητικότητα, η ανοχή και η σωτηρία του καθενός χωριστά. Όλοι μαζί θα πέσουμε ή όλοι θα κερδίσουμε. Πρέπει κάθε επαγγελματίας και όλοι μαζί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με ένα ανοιχτό, μαζικό συνδικάτο που όλοι μας συνολικά θα αποφασίσουμε το μέλλον μας. 

Για αυτόν τον λόγο συνάδελφοι από όλοι την Αττική πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε ένα νέο συνδικάτο, με λευκό μητρώο, για να εκφράσει τις αγωνίες μας και να διεκδικήσει την επιβίωσή μας. Το Συνδικάτο αυτό ΕΧΕΙ αναγνωριστεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών και σε λίγους μήνες θα γίνουν εκλογές για τη διοίκησή του. Παράλληλα, με παραστάσεις μας στα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, με προσφυγές μας στην επιτροπή ανταγωνισμού και δικαστήρια εθνικά και ευρωπαϊκά, παλεύουμε να κατοχυρωθεί νομοθετικά ελάχιστο ποσοστό κέρδους στα τσιγάρα και να διαπραγματευτούμε συλλογικά καλύτερα ποσοστά για το περίπτερο σε κάρτες ,Τύπο και εισιτήρια. 

ΖΗΤΑΜΕ Να εγγραφείς στο νέο Συνδικάτο και να το στηρίξεις για να ενώσουμε τις φωνές μας, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και να τους δείξουμε τη δύναμή μας.. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ -Τη θεσμική κατοχύρωση του περιπτερά ως λιανέμπορου τσιγάρων. -Την νομοθετική κατοχύρωση ελάχιστου ποσοστού προμήθειας 40% επί της Αποφορολογημένης αξίας των τσιγάρων για το περίπτερο -Την αύξηση των ποσοστών μας σε κάρτες , Τύπο και εισιτήρια. -Την μείωση των εξοντωτικών φορολογικών βαρών του περιπτέρου και την προσαρμογή τους σε αυτά που πράγματι κερδίζουμε. 




ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ-ΚΑΠΝΟΠΩΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.... ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ...!! ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΛΙΘΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΗΘΩΝ.... ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ.... ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ...!!!!! 


ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ Μ.Μ.Ε ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ 

Ζητάμε από όλους τους συνάδελφους να διαβάσουν την Κυριακή 22/12/13 συνέντευξη καταγγελία που αφορά τον κλάδο μας στην εφημερίδα TO ΧΩΝΙ. 

Ζητάμε μέσα από τη συγκεκριμένη εφημερίδα την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα ώστε να εφαρμοστούν οι νόμοι που υποστηρίζουν τον κλάδο μας. Συνάδελφε περιπτερά –καπνοπώλη μη μένεις αδιάφορος μην μοιρολάτρης και μην διακατέχεσαι από νοοτροπία ωχαδερφισμού. Διέδωσε το συγκεκριμένο άρθρο στους φίλους σου πελάτες διότι πρέπει να μάθει η κοινή γνώμη ποιο είναι το συγκεκριμένο έγκλημα που συντελείται εις βάρος μας. Επειδή η δουλειά μας είναι τέτοια και δε μπορείς να συμμετέχεις ενεργά σε συγκεντρώσεις ή αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάνε αυτό που μπορείς μέσα από τη δουλειά σου. Όλοι παραλαμβάνετε τη συγκεκριμένη εφημερίδα από 2 έως 3 φύλλα ο καθένας. 
Προωθήστε την ή δώστε την εν ανάγκη και δωρεάν σε πελάτες σου. Το κόστος για εσένα είναι ένας καφές αλλά το κέρδος που θα έχεις από αυτή την ενέργεια θα είναι το μέλλον το δικό σου της οικογένειας σου αλλά και των παιδιών σου. 

ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΧΩΝΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ 

Η διοίκηση του Συνδικάτου Περιπτερούχων Καπνοπωλών σας εύχεται εν όψει των εορτών Υγεία – Oικογενειακή Γαλήνη και Καλές Δουλειές. 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Το Δ.Σ www.spekamila.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...