Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… Γράφει ο Γιώργος Ανυφαντής...





"«Τα κλειδιά» της πόλης δεν  ανήκουν σε Φίλιο και Γκόντα εσαεί,πρέπει να τα παραδώσουν σε νέους ανθρώπους, άφθαρτους, αλλά με πείρα στα αυτοδιοικητικά".
Κι όμως κάτι αρχίζει να κινείται. Στις συντροφιές, στα καφενεία,στις καφετέριες, στο χώρο εργασίας, στο σπίτι, σχεδόν παντού έχει αρχίσει να ζεσταίνεται για τα καλά η συζήτηση –ας μην πούμε ακόμη ο προεκλογικός αγώνας- για τις επικείμενες την άνοιξη εκλογές, ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές, ενδεχομένως και εθνικές. Άρχισε, λοιπόν, να γίνεται εκτίμηση των πεπραγμένων των αυτοδιοικητικών παραγόντων, με άλλους να τα υπερασπίζονται και άλλους να τα απορρίπτουν.Το καλό με τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι όλοι μας, λίγο –πολύ, γνωρίζουμε τους παράγοντες που χειρίστηκαν τις τύχες μας,άλλοι για τέσσερα, άλλοι για οχτώ και άλλοι για παραπάνω χρόνια,οπότε μπορούμε να κρίνουμε πιο αντικειμενικά το έργο τους. Επίσης,μπορούμε να συγκρίνουμε και να κρίνουμε πολιτικές, προγράμματα και πρόσωπα, έτσι ώστε να οδηγηθούμε συνειδητοποιημένοι στις ερχόμενες εκλογές. Μπορούμε, τέλος, να κρίνουμε ποιοι μας υποσχέθηκαν και μας εξαπάτησαν, ποιοι δεν είχαν ιδέες, ποιοι φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και να πούμε στις κάλπες αυτό που λέμε όλοι μας στις συζητήσεις μας: «φτάνει πια».Πολλές συζητήσεις θα γίνουν κατά την προεκλογική περίοδο,όμως από λόγια έχουμε χορτάσει εδώ και πολλά χρόνια. Εκείνο που οφείλουμε να προσέξουμε είναι ποια πρόσωπα θα επιλέξουμε για τηνεπόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Ας σταθούμε λοιπόν στα πρόσωπα.Διαφαίνεται η πρόθεση των διατελεσάντων δημάρχων τις δυο τελευταίες δεκαετίες να διεκδικήσουν εκ νέου τη δημαρχία του Δήμου Ιωαννιτών.Αναφερόμαστε στον κ. Ν. Γκόντα και στον κ. Φ. Φίλιο. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για το όποιο έργο πρόσφεραν στην πόλη μας και να τους πούμε πως ό,τι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν. Δεν παράγουν πια ιδέες. Ξεζουμίστηκαν. Και αν δεν το
καταλαβαίνουν οι ίδιοι, πρέπει να τους πει ο λαός πως «τα κλειδιά» της πόλης δεν τους ανήκουν εσαεί,πρέπει να τα παραδώσουν σε νέους ανθρώπους, άφθαρτους, αλλά με πείρα στα αυτοδιοικητικά.Η πόλη δε χρειάζεται άλλο λίφτιγκ, δε χρειάζεται άλλα έργα βιτρίνας, δε χρειάζεται άλλο φτιασίδωμα. Χρειάζεται ανθρώπους με νέες ιδέες που θα την ξεβαλτώσουν. Ιδέες και οράματα που θα γίνουν πραγματικότητα και θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της. Αλλά αυτά και άλλα θα αναμένουμε να τα ακούσομε κατά την προεκλογική περίοδο. Τώρα απλώς θέλουμε να σπείρουμε τον προβληματισμό στους συνδημότες μας για να γνωρίζουν τι πρέπει να αποφασίσουν στις ερχόμενες εκλογές. Εμείς προς το παρόν λέμε φτάνει πια …με τα πρόσωπα που θεωρούν τσιφλίκι τους το Δήμο.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...