Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Η Ρωσία ετοιμάζεται για την κατάρρευση του δολαρίου και του Ευρώ;





Η Ρωσία έχει ενεργοποιήσει ξαφνικά την αγορά χρυσού στην παγκόσμια αγορά. Τους τελευταίους πέντε μήνες, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει αυξήσει σημαντικά τα αποθέματα του χρυσού της, σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό ΝΙΚΚΕΙ, που επικαλείται στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο τέλος Αυγούστου, η Ρωσία είχε συνολικό όγκο αποθεμάτων χρυσού 1.112,5 τόνους, που είναι περισσότεροι κατά 77 τόνους σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.
Η Ρωσία ξεπέρασε την Κίνα (1054 τόνοι) και την Ελβετία (1040 τόνοι). 
Σήμερα, η Ρωσία  κατατάσσεται  πέμπτη, μετά από τις ΗΠΑ (8100 τόνους), Γερμανία (3300 τόνοι) Ιταλία (2450 τόνοι) και Γαλλία( 2435 τόνοι).
Σύμφωνα, εξάλλου με την γερμανική εφημερίδα ‘Die Welt’ η Ρωσία ασχολείται σοβαρά με την αγορά χρυσού, μετά την κρίση του 2008, ενώ η ίδια η χώρα δεν αναφέρεται σε αυτές τις ενέργειες.
Σε προηγούμενες ιστορικές περιόδους, η Ρωσία συσσώρευε πάντοτε μεγάλα αποθέματα χρυσού στον απόηχο των μεγάλων πολέμων, όπως σημειώνει και η ρωσική ‘Utro.ru’.
Πιθανολογείται ότι η αγορά χρυσού από τη Ρωσία συνδέεται με τα ουκρανικά γεγονότα, που ώθησαν τη Δύση στις αντι-ρωσικές κυρώσεις.
 
 
 http://www.echedoros-a.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...