Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Κανείς δεν λέει τι ζητάει το ΔΝΤ για να φύγει...


Εκτός από τα «πανηγυράκια» της 8ης Δεκεμβρίου υπάρχουν και τα... ισοδύναμα που θα ζητήσει η τρόικα για την έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Προς το παρόν στο Μαξίμου «καίγονται» να ρυθμίσουν τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια.
Παρά τις....

συνεχείς συσκέψεις και τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού που τεχνηέντως δημιουργεί η κυβέρνηση κανείς δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό ποιο θα είναι το πραγματικό κόστος για την χώρα από μια ενδεχόμενη έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, κάτι που όπως έχουμε αποκαλύψει σχεδιάζεται για τις 8 Δεκεμβρίου.

Όλοι στο παρασκήνιο γνωρίζουν πως το Ταμείο δεν πρόκειται να φύγει έτσι άδοξα και απλά. Όμως κανείς δεν μιλάει για την «ταμπακιέρα», για τα ανταλλάγματα που προφανώς θα πρέπει να παραχωρήσει η παρούσα κυβέρνηση προκειμένου ο κ. Σαμαράς λίγο πριν την προεδρική εκλογή να παρουσιάσει ως ανδραγάθημα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την αποχώρηση του ΔΝΤ.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, αυτής της επικοινωνιακής φιέστας, στο παρασκήνιο διεξάγονται όντως «ηρωϊκές» μάχες, πλην όμως, είναι γνωστό πως σε τέτοιες περιπτώσεις «θυσιάζεις δέκα για να πάρεις πέντε στο χέρι».

Αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως να το μάθουμε μετά την προεδρική εκλογή. Μέχρι στιγμής στο Μαξίμου τα θυσιάζουν όλα στο βωμό της δημόσιας εικόνας. Ακόμα κι ο Λαζαρίδης με τον Χαρδούβελη «αναγκάστηκαν» να εξέλθουν από το Μαξίμου αγκαζέ προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι το εσωτερικό μέτωπο της κυβέρνησης είναι αρραγές και δεν υπάρχουν τριγμοί στο Μαξίμου.

Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση Σαμαρά και Βενιζέλου στο Μαξίμου έδωσαν το «παρών» και οι Γκίκας Χαρδούβελης, Γιάννης Στουρνάρας, Χρήστος Σταϊκούρας. Στην πρώτη αυτή σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου δόθηκαν οδηγίες σε Χαρδούβελη και Στουρνάρα για τις συναντήσεις στην Νέα Υόρκη με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Xρέος και ψήφος εμπιστοσύνης είναι τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, αλλά και στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών με τα στελέχη της τρόικας σε μια ύστατη προσπάθεια να αμβλυνθεί το χάσμα που υποτίθεται ότι υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Παράλληλα η κυβέρνηση άρχισε τις διαρροές ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή με την τρόικα και όλα βαίνουν καλώς με τις διαπραγματεύσεις.

Η άλλη σύσκεψη που έγινε στο κτίριο του ΥΠΟΙΚ διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Παρόντες ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Στ. Παπασταύρου και Χρ. Λαζαρίδης σε μια ύστατη προσπάθεια να πειστούν οι δανειστές για τα επιχειρηματικά δάνεια και για τις 100 δόσεις στην εφορία.

Επί της ουσίας αυτό που «καίει» την κυβέρνηση περισσότερο από όλα είναι η ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, αφού αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί οι μεγαλοεκδότες θα δυσαρεστηθούν και συνεπώς ο βίος της κυβέρνησης θα είναι βραχύς...

Οι πληροφορίες λένε ότι οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την διάσωση μεγαλοεκδοτών και διαφόρων άλλων μεγαλοεργολάβων. Από την άλλη, στην κυβέρνηση «τσουρουφλίζονται» φοβούμενοι την έκθεση στα... μανταλάκια.


 http://ksipnistere.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...