Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Το “μεγάλο κόλπο” του ΠΑΣΟΚ με τις πρόωρες εκλογές...


Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε με όρους πολιτικής επιβίωσης, σε αυτή τη μάχη χαρακωμάτων με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ανοίγοντας το ίδιο παράθυρο πρόωρων εκλογών για τον Μάρτιο του 2015.

Ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εκείνος που, σύμφωνα με το πολιτικό παρασκήνιο, εισηγήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά την πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, ήταν και ο ίδιος που, για πρώτη φορά, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο, και μάλιστα μιλώντας...
σε κομματικό ακροατήριο.
Ενώ, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, που θεωρείται εκ των πλέον “δικών του ανθρώπων”, έσπευσε να συντηρήσει και να φουντώσει το κλίμα εκλογολογίας, ακυρώνοντας στην πράξη την επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου να βάλει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών.
Την ίδια ώρα, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πήραν τον λόγο στη Βουλή, μίλησαν για την αναγκαιότητα συγκρότησης κυβέρνησης “ειδικού σκοπού”, δηλαδή επί της ουσίας αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία, με δέλεαρ τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, και την αποτροπή των πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Είναι ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική ομάδα Βενιζέλου παίζουν ένα παιχνίδι υψηλού πολιτικού ρίσκου, προκειμένου να καταγράψουν τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη για την επομένη των εκλογών, διεκδικώντας τη συμμετοχή του Κινήματος σε μια κυβέρνηση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Δηλαδή… χωρίς τη Νέα Δημοκρατία.

 ysterografa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...