Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Eπαθέ σοκ ο Βενιζέλος από τους Ευρωπαίους!Η μεσοπρόθεσμό ή χρεωκοπία του είπαν



Αντιμέτωπος με την απόλυτη δυσπιστία βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στις συναντήσεις που είχε αρχικά με τους ομολόγους του στο Eurogroup και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Το "βάπτισμα του πυρός" για τον νέο τσάρο της οικονομίας ήταν περισσότερο οδυνηρό από αυτό που περίμενε...
φεύγοντας από το υπουργείο Αμυνας και τον προσγείωσε απότομα στην πραγματικότητα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.



Αιτία δεν ήταν τόσο μια διαφορετική αίσθηση της πραγματικότητας που πιθανώς είχε -αν και η οργή των συνομιλητών του που δεν ήταν γνώστες των πρωτοβουλιών Παπακωνσταντίνου για αλλαγή του Μεσοπρόθεσμου ήταν αληθινή και τουλάχιστον ενοχλητική- όσο η διαπίστωση ότι οι εταίροι μας στην Ε.Ε. και κυρίως οι Γερμανοί προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα και γι' αυτό της πτώχευσης της Ελλάδας, όπως του αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους.
Εκεί όπου άκουσε τον Γερμανό ομόλογό του να του απαριθμεί τις επιπτώσεις που θα έχει για τη Γερμανία και την Ευρωζώνη ακόμα και μια πιθανή έξοδος της χώρας μας από το ευρώ.
Το δίλημμα ήταν εξίσου ξεκάθαρο και στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου τόσο ο Ολι Ρεν όσο και οι Ζ.Κ. Γιούνκερ και Β. Σόιμπλε συνέχισαν τις πιέσεις για την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Το δίλημμα ήταν "Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία" και έδωσαν χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πάρει το "πράσινο φως" της Βουλής για τα νέα μέτρα πριν εκταμιευθεί η 5η δόση ύψους 12 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν ήταν πιο συγκεκριμένος, αφού υπογράμμισε ότι είναι βέβαιος ότι "η Ελλάδα θα πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται, γιατί η εναλλακτική, η χρεοκοπία, είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...