Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Επίσημη τετραήμερη επίσκεψη του οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα



Του Κώστα Τζεβελέκου

Αφορμή της επίσκεψης του προκαθημένου της Ορθοδοξίας είναι η σημερινή τελετή έναρξης των παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics όπου και θα παραστεί.

Κατά τη χθεσινή του άφιξη ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και παρακάθισε σε γεύμα όπου έκτος των άλλων παρευρίσκετο και
η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα λειτουργήσει αύριο στον Ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη βουλή όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Αμέσως μετά, στις 11.00΄ το πρωί θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, Ειδική Εκδήλωση της Παγκόσμιας Συνόδου Νεολαίας, παρουσία 250 νέων ηλικίας 12 έως 17 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην εκδήλωση αυτή που γίνεται στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Αθήνα από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, θα μιλήσουν ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χ. Αηδόνης, η Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κυρία Γ. Δεσποτοπούλου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics κ. T. Shriver και δύο μέλη της Παγκόσμιας Συνόδου Νεολαίας.

Επίσης, έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής, οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, οι πρώην Πρωθυπουργοί, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Jacques Rogge, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, εκπρόσωπος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπουργοί ξένων κρατών και άλλοι επίσημοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συζητήσαμε με ιεράρχες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τις φήμες που διαδίδονται σε σχέση με την ανεξαρτησία των Μητροπόλεων των νέων χωρών όπου ο Πατριάρχης πιέζει τον κ. Ιερώνυμο να ενταχθούν σε αυτόν. Μας απάντησαν : “ Τέτοιο θέμα δεν έχει συζητηθεί . Οι φήμες που διαδίδονται έχουν στόχο να αμαυρώσουν την επίσκεψη του προκαθημένου της Ορθοδοξίας”.

πηγη

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...