Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

H Γερμανοί φεύγουν από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος!


Θα μπουν στο αεροπλάνο της γραμμής, μαζί με τα μπογαλάκια τους και θα τραβήξουν για άλλους προορισμούς.
Η Γερμανική εταιρεία Hochtief που διαχειρίζεται τον εθνικό αερολιμένα, αποφάσισε να εγκαταλείψει πλήρως τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και σε άλλα 5 αεροδρόμια του κόσμου.
Έτσι, βάζει πωλητήριο στα μειοψηφικά μερίδιά της σε αυτά τα αεροδρόμια.
Στόχος της γερμανικής εταιρείας υποδομών είναι να επικεντρωθεί στις βασικές δραστηριότητές της, με απώτερο στόχο να βελτιώσει το επενδυτικό προφίλ της, σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Από την πώληση των εν λόγω δραστηριοτήτων, η Hochtief αναμένεται να αντλήσει έως και 1,6 δισ. ευρώ.
Οι υποψήφιοι αγοραστές, μεταξύ των οποίων είναι ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος Vinci, η Global Infrastructure Partners, η Fraport και το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, φέρονται να έχουν ενημερωθεί σχετικά στα τέλη του περασμένου μήνα και αναμένεται να καταθέσουν τις πρώτες προσφορές τους πριν από το τέλος του Ιουνίου.
Η Hochtief κατέχει επίσης μειοψηφικά μερίδια στα αεροδρόμια του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, των Τιράνων και της Βουδαπέστης.
Η Hochtief φέρεται ακόμη να έχει ζητήσει από τους συμβούλους της στη συγκεκριμένη διαδικασία, τη Royal Bank of Scotland και την Deutsche Bank, να της ετοιμάσουν και μια αρχική δημόσια προσφορά για το σύνολο των δραστηριοτήτων της στον συγκεκριμένο κλάδο.
Η διπλή αυτή διαδικασία σημαίνει ότι η Hochtief θα αναβάλει ενδεχομένως την απόφασή της για τη μέθοδο αποεπένδυσης που θα ακολουθήσει, μέχρι να αποφασίσει ποια οδός θα της αποδώσει περισσότερο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...