Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Γ. Ρωμανιάς: Δεν υπάρχει λογική εξορθολογισμού, αλλά κατεδάφισης



Ο Γιώργος Ρωμανιάς, Επιστημονικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ μίλησε σήμερα στο ράδιο Εννέα 98,9 για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις στην χώρα μας.
«Δεν τείνει σε καμία λογική εξορθολογισμού αλλά
τείνει στην λογική της κατεδάφισης. Υπάρχει από παλιά θεμελιωμένη ιατρικώς η ομάδα των υπαγομένων στα βαριά και ανθυγιεινά λόγω χώρου. Αυτή η διάκριση καταργείται αδικαιολογήτως. Δεν υπάρχει κάποια ερμηνεία που να λέει ότι άλλαξαν οι συνθήκες στους συγκεκριμένους χώρους και δεν υπάγονται ορισμένες ειδικότητες.
Η νομοθεσία που υπάρχει σήμερα λέει σαφώς ότι όσοι έχουν υπαχθεί ήδη στα βαριά και ανθυγιεινά, θα εξακολουθήσουν να υπάγονται σε αυτή την κατηγορία και θα συνταξιοδοτηθούν με τις ρυθμίσεις των βαρέων και ανθυγιεινών. Ακούμε ότι θ’ αλλάξει και η νομοθεσία.
Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τα βαριά και ανθυγιεινά μέσα στο 2014, αμέσως θα υπαχθούν στην κοινή κατηγορία. Εάν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης υποβληθούν μετά το 2015, θα έχουν πλέον όχι την εφαρμογή της λίστας αλλά τις κοινές διατάξεις.
Με ποια λογική οι άνθρωποι οι οποίοι επί σειρά ετών πλήρωναν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές για τα βαρέα και ανθυγιεινά, θα δουν ξαφνικά να γυρνάνε πίσω στην κατηγορία των κοινών ρυθμίσεων για συνταξιοδότηση; Αυτό δεν είναι λογικό. Οδηγούμαστε σε μία λογική κατεδάφισης.
Η επιτροπή έπρεπε να πάρει μία- μία ειδικότητα να δεί με ποιο σκεπτικό, αυτό το επάγγελμα είχε υπαχθεί στα βαρέα και να έχει μεμονωμένη κρίση για κάθε ειδικότητα.
Όχι συλλήβδην , ‘’γουρούνι στο σακί’’, παίρνουμε μία λίστα και την κόψαμε με τρόπο γενικό, λες και η επιτροπή θα σταματήσει να λειτουργεί εκτός εάν όλη η ιστορία ήταν να κατεδαφίσουμε τα δικαιώματα τα οποία υπάρχουν.
Αυτό δεν είναι δίκαιο, δεν κρίθηκαν τα κριτήρια για την κάθε μία κατηγορία».
Ακούστε τη συνέντευξη: radio9.gr



poste by parapolitika.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...