Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: «Λουκέτο» στην κυβέρνηση - «Η Αμερική κλείνει» γράφει το CNN !!!!!


-Αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό-Εντολή για διακοπή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από τον Λευκό Οίκο-Ομπάμα προς το ένστολο προσωπικό: Παραμένετε στις θέσεις σας

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Αμερική έπειτα από εντολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου για μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.


«Η Αμερική κλείνει» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του CNN που αφορά τη διακοπή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Λίγα λεπτά πριν από τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, η Βουλή των Αντιπροσώπων συμφώνησε στη διατύπωση επίσημου αιτήματος για διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία.

Πριν ακόμη την σύγκληση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής, οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την πρόταση για διαπραγματεύσεις και δήλωσαν ότι οι Ρεπουμπλικανοί οφείλουν να δώσουν την τελική τους έγκριση στο νομοσχέδιο χρηματοδότησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Για πρώτη φορά έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αποτυγχάνουν να συμφωνήσουν για τις περικοπές στον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα περισσότεροι από 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι να βρίσκονται στον αέρα και ομοσπονδιακές υπηρεσίες να κινδυνεύουν να κλείσουν.

Ομπάμα προς το ένστολο προσωπικό: Παραμένετε στις θέσεις σας

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι το ένστολο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνει κανονικά στην υπηρεσία του κατά τη διάρκεια της μερικής διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνησης, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.

«Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κονγκρέσο», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων.


ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...