Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΟΑΕΕ: “Μαχαίρι” 35% στις νέες συντάξεις των εμπόρων – Το “τραβάνε” από το πολυνομοσχέδιο στο παρά …ένα!

OAEE
 «Κρυφή» διάταξη για μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ που θα φτάνει το 35% περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται την Πέμπτη στην Βουλή.
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, εξερχόμενος από σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, παραδέχτηκε την ύπαρξη της εν λόγω διάταξης αλλά όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε να μην περιληφθεί τελικά στο νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. 

Οι μειώσεις αφορούν όσους συνταξιοδοτηθούν από εδώ και πέρα και όχι τους παλιούς εμπόρους. Όσοι λαμβάνουν ήδη σύνταξη δεν θα θιχθούν από το νέο μέτρο.
Το μέτρο ήταν να τεθεί σε εφαρμογή μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή  και οι περικοπές θα αφορούν στα υψηλά κλιμάκια.
ΓΣΕΒΕΕ: Σφαγιάζονται οι συντάξεις 
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαδάς, κατήγγειλε τον υπουργό για την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση.

Μάλιστα η ΓΣΕΒΕΕ έστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων ζητώντας άμεσα συνάντηση μαζί τους, ύστερα από πληροφορίες ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ. Σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους, αναφέρει χαρακτηριστικά.



 http://www.bankwars.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...