Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Επί Σκοπόν


Το... "ειδησάκι" αυτό που θα διαβάσετε κατωτέρω, μάλ­λον "πέρασε" στα πολύ '"ψιλά". Φαίνεται δεν "ακουγόταν" καλά... Διαβάστε τι περιγράφεται στο 'ειδησάκι αυτό!... 

Πέντε Έλληνες βουλευτές οι Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Σ. Αναστασιάδης (Ν.Δ), Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Κ. Μάρκου (ΔΗΜΑΡ), αποφάσισαν να οργανώσουν τα­ξίδι στο Κουρδιστάν και να τους συνοδεύσουν 22 επιχειρη­ματίες, με στόχο να τους "βοηθήσουν" για δουλειές, όπως ψιθυρίζεται από πολύ "κακές γλώσσες" κατά... Κουμουνδούρου μεριά. 

Παλαιότερα, διάφοροι επιχειρηματίες, έχουν συνοδεύσει επίσημες αποστολές κάποιων πρωθυπουργών, αλλά το εί­δος της επισκέψεως στο Κουρδιστάν είναι εντελώς άλλο. 

Το πρόγραμμα είναι σίγουρα πυκνό και "βαρύ" και οι συ­ναντήσεις έχουν ξεκάθαρο σκοπό. Δηλαδή, είναι ταξίδι που γίνεται ασφαλώς για δουλειές και βεβαίως όχι για α­ναψυχή... 

Όντως, το Κουρδιστάν αποτελεί μία νέα πραγματικότη­τα στην ευρύτερη περιοχή. Η ελληνική αποστολή θα έχει ε­παφές με τον Κούρδο πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του κουρδικού Κοινοβουλίου. Θα συναντήσουν ε­πίσης διάφορους αξιωματούχους αλλά και Κούρδους επιχειρηματίες. 

 "Win -Win" είναι η λογική του ταξιδιού, όπως περιγρά­φεται από όσους γνωρίζουν. Και το Κουρδιστάν δείχνει να "κρύβει ευκαιρίες". Αυτές όμως τις ευκαιρίες έως πρόσφα­τα, τις «παρουσίαζαν» σε επιχειρηματίες ορισμένοι "επιτήδειοι" «μεσολαβητές», χωρίς δυστυχώς τελικό αποτέλεσμα. 

 Οπότε οι κύριοι 5 βο(υ)λευτές μάλλον διευκολύνουν, σαν να λέμε, για την ψυχή της μανούλας τους, τους "θερμούς μνηστήρες"-ενδιαφερομένους, να ξεκινήσουν "ζεστά" τα 'πάρε - δώσε' με το Κουρδιστάν. 

 Μην λησμονά κανείς απολύτως, πώς ισχυροί παίκτες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, ομού με υπερατλαντικές 'πλάτες', ενισχύουν από πολύ καιρό τώρα, με ΚΑΘΕ ΤΡΟ­ΠΟ, δηλαδή είτε με έμψυχο, είτε όχι, υλικό, την κουρδική μελλοντική 'υπόσταση', "ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΝΤΑΣ" στην... ψύχρα τον Τουρκικό παράγοντα, που άλλωστε, έχει δείξει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ να ελέγξει τους σχεδιασμούς και τις εξελί­ξεις στην ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΔΙΑΛΥΟΜΕΝΗ επικράτεια του! 

"Βοήθειά σας" μεμέτια! 

Ο Τσολιάς 
(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-25/04/2013) 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...