Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ιρλανδία:Το κράτος θα σου πει πόσο θα φας. ''Πέτυχε'' και εκεί το Μνημόνιο.



Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα για όσους χρωστούν και δεν βλέπουν στο ορατό μέλλον κάποιο τρόπο να εξοφλούν το χρέος τους. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, οι πιστωτές δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα για 6 χρόνια αρκεί οι οφειλέτες να επιτρέψουν στο κράτος να αποφασίζει ακόμα και το πότε θα βγουν για φαγητό...
Οι οδηγίες για τον τρόπο υπολογισμού του επιτρεπόμενου κόστους ζωής όσων συμμετέχουν στη ρύθμιση περιλαμβάνει την ασύλληπτη εμπλοκή του κράτους στην προσωπική ζωή των πολιτών.

Έτσι, για κάθε ενήλικο σε παραγωγική ηλικία που ζει μόνος του το μηνιαίο επιτρεπόμενο κόστος φαγητού ανέρχεται στα € 247,04, ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να μην ξεπερνάει τα €48,87 και το κόστος θέρμανσης του σπιτιού του (στην Ιρλανδία, θυμίζουμε) ορίζεται στα €57,31.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πρέπει να ξοδεύουν €136,26 για τα μεταφορικά μέσα ή το πολύ €240,13 αν διαθέτουν αυτοκίνητο.

Το πρόγραμμα όμως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ο πολίτης επιτρέπεται να διαθέτει €125,97 για διασκέδαση και κοινωνικοποίηση, αλλά καλά θα κάνει να μην τα πιεί όλα στις pub αφού στο κόστος της διασκέδασης περιλαμβάνονται και τα €43.45 που μπορεί να ξοδέψει για να πληρώσει το internet (αφού με τα χρήματα που του μένουν για να βγάλει το μήνα η περισσότερη διασκέδασή του θα προέρχεται από το Facebook).

Στο επιτρεπόμενο κόστος διαβίωσης υπολογίζονται και 5 ευρώ την εβδομάδα για αγορά κάρτας κινητής τηλεφωνίας καθώς και 0,79€ για προσωπικά έξοδα(για μια τσίχλα ας πούμε).

Τέλος, ο τυχερός Ιρλανδός θα πρέπει να αποταμιεύει και €43.33 για μια ώρα ανάγκης (και προφανώς να εύχεται να μην είναι καμία σοβαρή ανάγκη).

Η πλήρης λίστα

Φαγητό € 247,04
Ρουχισμός € 35,73
Προσωπική φροντίδα € 33,40
Υγεία € 31,09
Αγαθά νοικοκυριού € 31,47
Υπηρεσίες νοικοκυριού € 28,61
Επικοινωνία €43,45
Κοινωνική δραστηριότητα € 125,97
Μόρφωση € 24,50
Μεταφορές (προσωπικές) € 240,13
Ηλεκτρικό ρεύμα € 48,87
Θέραμανση € 57,31
Προσωπικά έξοδα € 0,79
Ασφάλεια σπιτιού € 12,22
Ασφάλεια αυτοκινήτου € 25,91
Αποταμίευση για ώρα ανάγκης € 43,33

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι πολλαπλά καταθλιπτικές.

Η ρύθμιση αυτή είναι το τελικό χτύπημα στο καπιταλιστικό όνειρο.

Ο νόμος των αγορών που ευαγγελιζόταν την ελευθερία δείχνει πλέον το πραγματικό του πρόσωπο.

Από την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων η Δύση οδηγείται σταδιακά σε ένα αποικιοκρατικό σύστημα που θα περιλαμβάνει μια νέου τύπου δουλεία.

Δεν γνωρίζουμε ούτε έναν φιλελεύθερο που δεν θα ανατριχιάσει διαβάζοντας τις παραπάνω οδηγίες διαβίωσης.

Η είδηση αυτή θα κάνει τους Έλληνες διπλά δυστυχείς.

Αφενός γιατί όλοι φοβόμαστε ότι πειράματα τέτοιου τύπου δεν θα αργήσουν να εφαρμοστούν στη χώρα μας, αφετέρου επειδή αν αθροίσετε τα επιτρεπόμενα κόστη που αναγράφονται παραπάνω θα δείτε ότι η Ιρλανδική κυβέρνηση υπολογίζει ως κατώτατο-εξευτελιστικό κόστος διαβίωσης τα 1029,82 ευρώ.

Περίπου 65% παραπάνω από τον ελάχιστο βασικό μισθό στην Ελλάδα.

Η Επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος:
Με πληροφορίες από το RTE

http://www.thepressproject.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...