Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΛΛΗΝΩΝ (Κ.Ο.Ε.Σ.)

Την 23/04/2013 συγκροτήθηκε σε σώμα η Κ.Ο.Ε.Σ. με την παρουσία του Προέδρου του Κινήματος κ. Πάνου Καμμένου και αποφάσισε τα εξής :

 
  1.  Η Κ.Ο.Ε.Σ. είναι το ανώτατο όργανο του Κινήματος μέχρι την ψήφιση του καταστατικού  και τα μέλη της είναι εκλεγμένα. Είναι το όργανο που θα διοργανώσει το Ιδρυτικό Συνέδριο   και  θα αποφασίζει στις συνεδριάσεις του για όλα τα ζητήματα που αφορούν το συνέδριο αυτό. Προΐσταται των επιτροπών και είναι υπεύθυνη  για  τον καθορισμό των οργάνων του συνεδρίου και την επικύρωση των εργασιών του.
    Η Κ.Ο.Ε.Σ. θα βρίσκεται  σε διαρκή συνεδρίαση μέχρι την παράδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των εργασιών του συνεδρίου.

    Η   διάρκεια της  ορίζεται μέχρι την επικύρωση των πρακτικών του συνεδρίου.

     
  2. Η Κ.Ο.Ε.Σ. θα ορίσει την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) για τις ψηφοφορίες του συνεδρίου, στην οποία θα υπάρχει ασυμβίβαστο συμμετοχής για τους υποψήφιους στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.  
    Το  ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ θα απαρτίζεται από ένα σύνολο 124 εκλεγμένων μελών από το Ιδρυτικό Συνέδριο,  τα οποία θα προέρχονται ως εξής : αριθ. 40 μελών από το Λεκανοπέδιο Αττικής,  αριθ. 60 μελών από την περιφέρεια και αριθ. 2 επιπλέον μελών από κάθε διοικητική περιφέρεια,  πλην της περιφέρειας Αττικής.

    Στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ θα συμμετέχουν αυτοδίκαια όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, οι πρώην βουλευτές του Κινήματος και η εκλεγμένη Πρόεδρος και το Εκτελεστικό Γραφείο της Νεολαίας του Κινήματος.

    Το ψηφοδέλτιο για την εκλογή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ θα είναι ενιαίο και θα χωρίζεται σε δύο (02) ενότητες, μία για την περιφέρεια Αττικής και μία για την Περιφέρεια.

    Η σταυροδοσία θα περιορίζεται σε αριθ. μέχρι 10 σταυρών  για τους  υποψήφιους της περιφέρειας Αττικής  και σε αριθ. μέχρι 15 σταυρών για τους υποψήφιους της Περιφέρειας.

     
  3. Η υποψηφιότητες για το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  θα κατατεθούν μέχρι την 11.00΄ ‘ώρα της Κυριακής, στην ΚΕΦΕ που θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση στο χώρο του ΣΕΦ.
    Κάθε σύνεδρος για να δηλώσει υποψηφιότητα για το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ χρειάζεται την πρόταση αριθμού πέντε (05) συνέδρων.

    Ο κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα μίας, μοναδικής πρότασης, η οποία θα αποδεικνύεται από την παράδοση στον υποψήφιο που θα προτείνει της κάρτας μέλους του, την οποία θα παραλάβει από τη γραμματεία του Ιδρυτικού Συνεδρίου κατά τη διαδικασία εγγραφής και ταυτοποίησής του.

    Η ταυτοποίηση των συνέδρων θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και κάθε σύνεδρος θα παραλαμβάνει την κάρτα μέλους, την ταυτότητα  συνέδρου και το Φάκελο Συνεδρίου που θα περιέχει, μεταξύ άλλων,  την αίτηση υποψηφιότητας για το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΒΜΟΥΛΙΟ και την αίτηση εγγραφής ως ομιλητής στο Συνέδριο..

     
  4. Κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου, η ΚΟΕΣ αποφάσισε ότι αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει σχετικά με το ασυμβίβαστο μεταξύ  των ιδιοτήτων του Βουλευτή και του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος,  θα είναι η ολομέλεια του Ιδρυτικού Συνεδρίου.
     
  5. Οι εισηγήσεις που  κατατέθηκαν στα Προσυνέδρια και στο φόρουμ του Ιδρυτικού Συνεδρίου και αφορούν στην πρόταση Καταστατικού του Κινήματος, κωδικοποιούνται από επιτροπή υπό τον Βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Βασίλη Καπερνάρο και θα τεθούν υπόψη της Ολομέλειας του Ιδρυτικού Συνεδρίου προς συζήτηση και ψήφιση.
     
  6. Όσον αφορά τις Θεματικές Ενότητες, θα συζητηθούν και θα τεθούν υπό ψήφιση μόνο οι εισηγήσεις  που έχουν κατατεθεί στα Προσυνέδρια και στο φόρουμ του Ιδρυτικού Συνεδρίου, οι οποίες έχουν κωδικοποιηθεί από τον Πρόεδρο του ΙΓΜΕΑ, καθηγητή κ.ο Φίλιππο Τσαλίδη,  και με βάση αυτές θα διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...