Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ολονύχτιο θρίλερ στο Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ - Επεισόδιο Παπανδρέου-Παναγιωτακόπουλου



Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ασκήθηκε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ενώ τέθηκε ακόμα και θέμα πρόωρων εκλογών. Ένταση μεταξύ του πρωθυπουργού και στελεχών του κόμματος

Picture 0 for Ολονύχτιο θρίλερ στο Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ
Μέχρι τις 3 το πρωί κράτησε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία άρχισε με σχετική καθυστέρηση, καθώς ο εκ των βασικών ομιλητών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κλήθηκε να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συγκάλεσε χθες το απόγευμα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.
Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε από την αρχή στη συνεδρίαση και αποχώρησε τελευταίος, περί τις 3.30, από τα γραφεία της Ιπποκράτους, χωρίς να πει οτιδήποτε στους δημοσιογράφους που ανέμεναν την είδηση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο έγινε έντονη συζήτηση, ασκήθηκε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά κατατέθηκαν και προτάσεις, όπως για παράδειγμα από τον Παντελή Οικονόμου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη φορά, η κριτική δεν στράφηκε μόνο κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά στο κάδρο τοποθετήθηκαν και άλλοι υπουργοί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου και του κ. Παπανδρέου, όταν ο πρώτος έθεσε θέμα ξένης επικυριαρχίας και μείωσης της εθνικής ανεξαρτησίας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος τού ζήτησε να ανακαλέσει.
«Είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας και απαιτώ να ανακαλέσεις αμέσως αυτά που είπες και που με προσβάλουν» φέρεται να τόνισε ο κ. Παπανδρέου και διευκρίνισε πως η όποια βοήθεια έχει ζητηθεί είναι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και αφορά τη λειτουργία του κράτους.
Από ορισμένα μέλη του Συμβουλίου που έχουν χαρακτηριστεί «βενιζελικά», τέθηκε ακόμα και θέμα πρόωρων εκλογών. Το θέμα έθεσε η Τόνια Αντωνίου, με έμμεσο τρόπο, ζητώντας ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου από 180 βουλευτές, αλλιώς, προκειμένου να υπάρξει πολιτική νομιμοποίηση, να προκηρυχθούν εκλογές.
Ο βουλευτής Καρδίτσας, Νίκος Σαλαγιάννης, ανέφερε ότι χρειάζεται αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης αλλά και του κυβερνητικού σχήματος, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί κάποια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά ένα νέο κυβερνητικό σχήμα από το ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος πρότεινε και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος προκειμένου να συζητηθούν και εκεί, όσα συζητούνται το τελευταίο τετραήμερο στην κυβέρνηση (άτυπο υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα και κανονικό σήμερα) και στο κόμμα (συνεδρίαση Κ.Ο. την Τρίτη και Π.Σ την Τετάρτη). Την πρόταση αυτή, που απέσπασε τη σύμφωνη γνώμη του κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...