Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Στη Βουλή σήμερα το μεσοπρόθεσμο



Μέχρι σήμερα το απόγευμα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων, δεδομένου βέβαια ότι θα εγκριθεί πρώτα από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών και με βάση την ενημέρωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ,...



το πακέτο αυτό θα αποτελείται «από μέτρα δύο σελίδων», όχι όμως με εξειδικεύσεις καθώς αυτές θα ακολουθήσουν διά των εφαρμοστικών νόμων.

Με βάση τον προγραμματισμό αυτό, το μεσοπρόθεσμο πιθανότατα θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη.

Υπολογίζεται ότι ο εφαρμοστικός νόμος θα κατατεθεί εντός δύο εβδομάδων και θα περιλαμβάνει τα βασικά μέτρα για το 2011, τη δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις θα υπάρχει πίνακας ανά τρίμηνο και ποσοστά, ενώ δεν θα περιλαμβάνεται το ενιαίο μισθολόγιο καθώς θα έρθει με χωριστό νόμο.

Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου αποκαλύπτουν ότι γίνεται ένα βήμα πίσω σχετικά με τη μείωση του αφορολόγητου, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως, υπάρχει η σκέψη να υιοθετηθεί η πρόταση περί επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης που διατυπώθηκε και χθες από το Φ. Πετσάλνικο. Η λογική είναι να εφαρμοστεί για κάποια χρόνια και κλιμακωτά, ενδεχομένως μέσω παρακράτησης. Την ίδια ώρα υποχωρεί, όπως φαίνεται και το σχέδιο για εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...