Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Περί δημοψηφισμάτων Κύριε Παπανδρέου.



Κύριε πρωθυπουργέ συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, σε θέματα που αφορούν το μέλλον της Ελλάδος.
Πιστεύω, ότι το μεταναστευτικό, το Μακεδονικό, να είναι μέσα στα ερωτήματα, όταν θα γίνει το δημοψήφισμα.
Κανένας πολιτικός, και καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να χαράσσει πολιτική στα δύο αυτά θέματα, τα οποία δεν αφορούν το παρόν, αλλά αφορούν το μακρύ, το απώτερο μέλλον της Ελλάδος. Μια κακή διαχείριση στο μεταναστευτικό σήμερα, δεν μπορεί να βελτιωθεί αύριο.
Το ίδιο ισχύει και για το θέμα του ονόματος (Μακεδονία).

Δεν μπορεί κανένας πολιτικός του σήμερα, να αποφασίσει για ένα θέμα το οποίο ενδεχομένως να φέρει περισσότερα προβλήματα στο μέλλον για την Ελλάδα, από αυτά που τώρα δημιουργεί.
Εμείς οι απλοί Έλληνες πολίτες, εμείς που κάθε βράδυ μαζευόμαστε στις πλατείες, απαιτούμε, δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό, και το μακεδονικό.
Άλλο ένα θέμα που πιστεύω θα πρέπει να μπει ως ερώτημα στο δημοψήφισμα, είναι η ένταξη, η όχι της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα είναι ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικά ατού της Ελλάδος, με την Τουρκία, γιατί η Τουρκία θα συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να έχει παράλογες απαιτήσεις, εις βάρος των δικών μας συμφερόντων.
Κύριε Παπανδρέου γνωρίζω ότι είστε ειλικρινείς, όταν μιλάτε για το δικαίωμα του Έλληνα να πάρει τύχες της πατρίδας του στα χέρια του.
Ο λαός αποφασίζει, όπως έλεγαν τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ, την δεκαετία του 80.
Είμαι 100 % σίγουρος ότι μπορούν να μαζευτούν 2 εκατομμύρια υπογραφές, υπέρ του να γίνει δημοψήφισμα για τα θέματα αυτά.
Πιστεύω ότι και τα άλλα προοδευτικά κόμματα της αριστεράς, θα είναι 100 % σύμφωνα.
Εξάλλου η αριστερά έχει αποδείξει, ότι σέβεται, πάντα την γνώμη του απλού λαού.
Λοιπόν. Δημοψήφισμα. Τώρα Για το μεταναστευτικό, την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, και το θέμα του ονόματος, Μακεδονία.
Προοδευτικά. Και δημοκρατικά.
ΓΓ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...