Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Που το πάει ο Καρατζαφέρης με τον εκβιασμό απόσυρσης από τη Βουλή;


Κίνηση εντυπωσιασμού ή Κίνηση Εκλογών;

Ο Καρατζαφέρης θέλει άλλο σχήμα στην Κυβέρνηση. Είναι φανερό. Προσπαθεί με κάθε μέσο να αναδειχτεί σε ρυθμιστή του παιχνιδιού και το καταφέρνει με κάθε ευκαιρία. Σήμερα προέβη σε μια διφορούμενη δήλωση στην εκπομπή του Παπαδάκη προκειμένου να προκαλέσει εκλογές.

Η απόσυρση του κόμματός του από το Κοινοβούλιο δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας κι αν συμβεί τότε θα μιλάμε για νέες εξελίξεις. Παράλληλα και ο Αλέκος Αλαβάνος καλεί όλες τις αριστερές δυνάμεις να αποχωρήσουν από τη Βουλή.

Τι θέλει όμως να πετύχει ο Γ. Καρατζαφέρης; Ξέρει ότι με το να γίνουν τώρα εκλογές το αποτέλεσμα της κάλπης θα βγάλει κυβέρνηση συνεργασίας. Εκεί τα πράγματα στενεύουν για τους δυο μεγάλους οι οποίοι θα αναγκαστούν να σηκώσουν το ακουστικό τους και να πάρουν τον αριθμό της Καλλιρόης. Από την άλλη, δίνει ίσως την ευκαιρία στον Παπανδρέου να του λύσει τα χέρια και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές προκειμένου να μην μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο η Τρόικα.

Τα χθεσινά γεγονότα και η φυγάδευση των βουλευτών στον Εθνικό Κήπο δείχνουν ότι το πολιτικό σύστημα έχει όχι μόνο χρεωκοπήσει αλλά διαλυθεί οριστικά. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν που οδεύουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...