Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: "Eίμαστε σε κηδεμονία, όχι σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια"


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη Βουλή σήμερα στην Ωρα του Πρωθυπουργού δήλωσε ότι «είμαστε σε κηδεμονία, όχι σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια λόγω του ελλείμματος και του χρέους». Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τη φορολογία που συνεπάγεται η δημοσιονομική προσαρμογή που συμφωνήθηκε με την τρόικα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι να μην δαπανούμε περισσότερα από όσα παράγουμε.


Ο πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρα, τονίζοντας ότι αυτή δεν επιβάλλεται από το εξωτερικό. «Πρέπει να δείξουμε ενωμένοι προς τα έξω. Ζητώ συνεργασία, κατάθεση ιδεών. Ακούμε όλες τις θέσεις» είπε.....

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές για να δημιουργηθεί ένα πολιτικό σύστημα που να το εμπιστεύεται ο λαός. «Πρέπει να γίνουν και σε εμάς επώδυνες αλλαγές, να υπάρξει διαφάνεια στα κόμματα, στους πολιτικούς, να αλλάξει το σύστημα της δημόσιας διοίκησης» είπε και πρόσθεσε ότι «για αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να ζητήσουμε την ψήφο του λαού μέσω δημοψηφίσματος».

Ο κ.Παπανδρέου εξήρε τη στάση του ΛΑΟΣ αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, μιλώντας για μία «στάση πατριωτική και υπεύθυνη απέναντι στο μνημόνιο».

Πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συνεχής μείωση των ελλειμμάτων, ώστε «να μη χρειαζόμαστε δανεικά για να επιβιώσουμε». Και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο βασικός λόγος της εξάρτησης, της κηδεμονίας και της επιτήρησής μας».

Ως γνωστόν ο Γ. Παπανδρέου στην Ωρα του Πρωθυπουργού μιλάει και απαντάει για τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, αφού εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ερωτήσεις για το θέμα έχουν καταθέσει οι αρχηγοί του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...