Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ Α.Ε.Ι.





Με αφορμή τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Α.Ε.Ι., η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μπορεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να άλλαξε, τα προβλήματα όμως που ταλανίζουν την παιδεία παραμένουν δυστυχώς άλυτα. Ο καταστροφικός τυφώνας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, στροβιλίζει και πάλι απειλητικά γύρω από την εκπαίδευση. Καίρια ζητήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραμένουν έωλα. Η αδιαλλαξία και η εμμονή του Υπουργείου να ακολουθεί πιστά τους άγραφους νόμους των ξένων δανειστών, οδηγεί τους Διοικητικούς Υπαλλήλους των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων. Το ζήτημα της διαθεσιμότητας παραμένει ακόμα στον «αέρα» ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο. Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις 399 θέσεις διοικητικών  καταργούνται. Τις προσεχείς ημέρες, συγκεκριμένα την Κυριακή, λήγει η προθεσμία της διαθεσιμότητας. Ποια μέτρα θα λάβει ο νέος Υπουργός, κ. Λοβέρδος; Θα συμβάλει στο «θάνατο» του εκπαιδευτικού συστήματος ή θα δουλέψει σκληρά και μεθοδικά για τον πραγματικό εξορθολογισμό της εκπαίδευσης; Θα συνεχίσει τις φωτογραφικές ρυθμίσεις, όπως είχε συμβεί και παλαιότερα με τους Διοικητικούς Υπαλλήλους των μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι περιέργως είχαν εξαιρεθεί από το μέτρο της διαθεσιμότητας;
Περιμένουμε άμεσες, έμπρακτες και ουσιαστικές λύσεις. Η πολιτική απραξία στην οποία έχουν περιέλθει οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας και η υποταγή τους στην Τρόικα, προκαλούν εκπαιδευτική εξαθλίωση και πνευματική στειρότητα. Κρατήστε την Ελληνική Παιδεία μακριά από ξενόφερτα και σκοτεινά συμφέροντα. Πράξτε, έστω και την ύστατη στιγμή, με εντιμότητα και σωφροσύνη».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...