Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η σιωπή της... επιστολής!



– Πολιτικός σεισμός με την επιστολή Σαμαρά στους δανειστές 
– Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει Βρυξέλλες και ΔΝΤ ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει νέα μέτρα
– Δεν πείθουν οι απαντήσεις της κυβέρνησης...


Οι απαντήσεις των στελεχών της κυβέρνησης στις επιστολές που φέρεται να έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς προς τους δανειστές μας και προς τους αξιωματούχους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δεν πείθουν κανέναν.

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές και μετά τις ομιλίες του Πρωθυπουργού ο οποίος διαβεβαίωνε των ελληνικό λαό ότι « εδώ και δύο χρόνια μέρα με την ημέρα σκίζω μνημόνια...» έρχονται στο φώς της δημοσιότητας δύο επιστολές προς το ΔΝΤ και προς τους αξιωματούχους των Βρυξελλών όπου η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνουν τους τεχνοκράτες ότι θα ακολουθήσουν πιστά το πρόγραμμα και αν χρειαστεί θα πάρουν νέα μέτρα...

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό μετά την δημοσιοποίηση του περιεχομένου των επιστολών καθώς διαψεύδει γενικώς και αορίστως την εφημερίδα Αυγή που έκανε τις αποκαλύψεις, πλην όμως δεν διαψεύδει την ύπαρξη των επιστολών. Επίσης κατά περίεργο τρόπο η κυβέρνηση δεν απαντά γιατί δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι επιστολές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και αναρτήθηκαν στο site του ΔΝΤ μετά τις εκλογές;

Την πρώτη αποκάλυψη την έκανε χθες η εφημερίδα Αυγή και στο φύλλο της Πέμπτης επανέρχεται στο θέμα, σημειώνοντας ότι η δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη αποκαλύπτει την ύπαρξη όχι μόνο μίας, αλλά δύο επιστολών: Η πρώτη με ημερομηνία 15 Απριλίου 2014 και η δεύτερη με ημερομηνία 14 Μαΐου 2014.

Η εφημερίδα παρουσιάζει τις δύο επιστολές, σχολιάζοντας ότι δεν έχουν ταυτόσημο, αλλά συναφές περιεχόμενο. Η διαφοροποίηση, όπως επισημαίνει η Αυγή, είναι στις τελευταίες παραγράφους: στην επιστολή της 15ης Απριλίου δεν γίνεται αναφορά στη πιθανότητα λήψης νέων μέτρων, διαβεβαίωση που δίνεται στην επιστολή της 14ης Μαΐου.

Η επιστολή της 14ης Μαΐου δημοσιεύεται αυτούσια στην εφημερίδα. Το επίμαχο απόσπασμα αναφέρει: «Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που παρατίθενται στο συνημμένο Μνημόνιο είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά θα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα που μπορεί να είναι τα πλέον πρόσφορα για το σκοπό αυτό, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν. Θα διαβουλευτούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πριν από την υιοθέτηση τυχόν τέτοιων ενεργειών που περιέχονται στα Μνημόνια και σε συμφωνία με τις πολιτικές που προβλέπει το Ταμείο σε παρόμοιες διαβουλεύσεις».


Το απόσπασμα είναι από την επιστολή που απευθύνεται στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ.Λαγκάρντ. «Αντίγραφο της επιστολής θα σταλεί στους κ. Ντάισελμπλουμ, Κάλλας και Ντράγκι» καταλήγει η επιστολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, και οι δύο επιστολές έχουν κοινούς συντάκτες (Αντ.Σαμαράς, Γ.Στουρνάρας, Γ.Προβόπουλος) και κοινούς αποδέκτες (Κρ.Λαγκάρντ, Γ.Ντάισελμπλουμ, Μ.Ντράγκι, Σ.Κάλλας).

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη επιβεβαίωσε την ύπαρξη επιστολής, επισημαίνοντας ότι συνόδευε την απόφαση της κυβέρνησης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Μega το πρωί της Πέμπτης, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι «είναι γνωστή η επιστολή» και υπογράμμισε ότι συνόδευε την απόφαση της κυβέρνησης για τη διανομή ποσοστού από το πλεόνασμα. Προφανώς κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο το θέμα του κοινωνικού πλεονάσματος δικαιολογεί την ανάγκη ο πρωθυπουργός να... υποβάλει τα διαπιστευτήριά του στους δανειστές.




ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...