Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Οφειλέτες ΟΑΕΕ: Έφτασαν τα πρώτα ειδοποιητήρια κατασχέσεων...


 «Αδίστακτη επίθεση» από μεριάς της κυβέρνησης, λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές, καταγγέλλουν οφειλέτες του ΟΑΕΕ, καθώς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ξεκίνησε «κυνήγι» με ειδοποιητήρια κατασχέσεων, ακόμα και για ποσά που «παρανόμως» περιλαμβάνονται στις οφειλές.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές Μαρτίου, ο Συνήγορος του Πολίτη έβαλε φρένο στις κατασχέσεις λόγω χρεών που αφορούν 270.000 οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ζητώντας μάλιστα από την κυβέρνηση να υπάρξει ενιαία ρύθμιση σε δόσεις του συνόλου των οφειλών προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς φορείς.

Ωστόσο, στα τέλη Απριλίου, οι ξένοι εμπειρογνώμονες έδωσαν «οδηγία» στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για «εισπρακτικό κυνήγι», με αναγκαστικά μέτρα, από το ΚΕΑΟ, ειδικά για τις οφειλές του τελευταίου 6μήνου. Μάλιστα, η «οδηγία» περιλήφθηκε και στα...ψιλά γράμματα του νέου Μεσοπρόθεσμου, αναφέροντας, συγκεκριμένα, ότι «τα 4 κύρια ταμεία ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) μεταφέρουν στο ΚΕΑΟ οφειλές άνω των 5.000 ευρώ μόνο αν είναι πρόσφατες – έως 6 μηνών».

Έτσι, αφού παρήλθαν και οι εκλογές, τα πρώτα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ στάλθηκαν στους οφειλέτες, με την «πρωτοβουλία για τον ΟΑΕΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» να καταγγέλλει:

«Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές η Κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα και ξεκινάει αδίστακτη επίθεση. Και αυτό εις γνώση της ότι είναι παράνομη η πράξη της.

Εντός των οφειλομένων στον ΟΑΕΕ βρίσκονται σειρά παράνομων ποσών όπως:

1. η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν παρείχε παράνομα ο ΟΑΕΕ για όσο διάστημα ο οφειλέτης χρωστάει εισφορές. Ετησίως το ποσό είναι περίπου 1.000€ συν τους τόκους.

2. οι εισφορές έπρεπε να είχαν μειωθεί από το 2009 και παράνομα ο εκάστοτε Υπουργός Εργασίας τις κρατάει στο ίδιο επίπεδο με το 2009

3. τα επιτόκια είναι παράνομα και υπερβαίνουν σημαντικά το ανεκτό επιτόκιο υπερημερίας

Είναι παράνομη η πολιτική του ΟΑΕΕ και του Υπουργείου Εργασίας και το γνωρίζουν πολύ καλά. Όμως παραδομένοι στους δανειστές συνεχίζουν.

Γνωρίζουν άριστα την Γνωμοδότηση του κ. Μανιτάκη, γνωμοδότηση που έχει παραδοθεί στο γραφείο του Υπουργού Βρούτση ήδη από τις 17/2/2014.

Γνωρίζουν ότι ήδη έχουν εκδοθεί δύο δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν την υποχρέωση του ΟΑΕΕ να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψης τους οφειλέτες (άρα όταν δεν το έπραττε επειδή όφειλαν δεν οφείλει να ζητάει τα χρήματα).

Και όμως συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, ως μια οργανωμένη εγκληματική συμμορία που επιθυμεί την μαζική αρπαγή περιουσιών και φυσική εξόντωση των μικρομεσαίων που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία».

newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...